2018. február 23., Alfréd

Lassú lehűlés, erősödő hidegfronti hatás várható – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. február 8., kedd, 12:55

Kedden gyenge hidegfront, szerdán egy erősebb hidegfront érkezése várható. Ezt egy csütörtöki kettősfront követi, ami várhatóan megnehezíti mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek napját. A következő napokban a vérnyomásproblémákkal küzdők panaszai erősödnek, azonban fokozódnak majd az ízületi és görcsös panaszok is. Lassan esik vissza a hőmérséklet, az erősödő légmozgás pedig tovább csökkenti a hőérzetet. A jó kedélyállapotot változatlanul napos idő garantálja.

Kedden gyenge hidegfronti hatás érvényesül, azonban továbbra is kellemes, enyhe idő várható. Kissé nőnek majd az ízületi és a görcsös fájdalmak, azonban az alvásproblémák megszűnnek. Pozitív lesz az általános közérzet, ugyanis továbbra is szép, napos időre van kilátás. Sokfelé 10 fok fölé emelkedik a legmagasabb nappali hőmérséklet, ezért a nagyvárosoktól távol érdemes kimenni a szabadba.

A légszennyezettség alacsony, a szálló por koncentrációja általában közepes, néhol magas szintet ér el, azonban a következő napokban lassan javul a levegőminőség. A tisztuló légkörben egyre kevesebb légúti panasz várható.

Szerdán egy hidegfront éri el hazánk térségét és tisztítja tovább a levegőt. Többfelé megerősödik a szél és pár fokos lehűlés várható. Az erős szél tovább csökkenti a hőérzetet. Erősödnek az ízületi és görcsös fájdalmak, valamint az arra érzékenyeknél fejfájás alakulhat ki. Többeknél aluszékonyság jelentkezhet, amit egy frissítő citromfű tea fogyasztása teheti elviselhetőbbé.

Csütörtökön kettős fronthatásra lehet számítani, ezért mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek tipikus panaszai erősödnek.  Várhatóan továbbra is jelentkezhet fejfájás, vérnyomásproblémák, valamint ingerültség. Kisebb lehűlés várható, ezért a kabát viselete mindenkinek ajánlott.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat