2018. március 22., Beáta

Kopogtat a tél, Spanyolországban még tart a nyár


ICI Interaktív Zrt. - 2009. október 12., hétfő, 09:55

A kontinens nyugati részén anticiklon alakítja az időjárást, túlnyomóan napos, száraz az idő, közel 30 fokos kánikula uralkodik. Észak- és Közép-Európában ciklonok okoznak sokfelé csapadékot, ami a hegyekben már hó formájában hullik.

A Skandináv-félsziget térségébe megérkezett a tél. Az északi tájakon az éjszakai órákban helyenként már a -20 fokot is megközelíti a hőmérséklet és többfelé nappal is fagypont alatti értékeket mérnek.

Erős, időnként viharos északnyugati széllel hideg, sarkvidéki eredetű levegő áramlik hazánk fölé, ami az előttünk álló napokban igencsak hűvös, telet idéző időjárást okoz.

A Kárpát-medence térségében örvénylő ciklon miatt nem csak hideg, de csapadékos időnk is lesz. A környező hegyekben, az Alpokban és a Kárpátokban kiterjedt havazás valószínű, de hazánk hegyvidékein is lehullhat az első hó. A hét közepén pedig akár síkvidéken is lehet kisebb havazás.

Eközben az Ibériai-félsziget térségében még igazi nyári idővel találkozhatunk. Spanyolországban anticiklon alakítja az időjárást, ami napos és száraz időt biztosít a mediterrán országban. A délutáni órákban helyenként még mindig eléri a 30 fokot a hőmérséklet csúcsértéke.

 

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat