2018. június 19., Gyárfás
warning: Creating default object from empty value in /var/www/idojaras_v2/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
» Címketár

klímaváltozás

Bőrünkön érezzük a klímaváltozást – mit tehetünk? (x)

Egyre nagyobb veszélyt jelent a klímaváltozás. Rajtunk is sok múlik, hogy sikerül-e időben megfékezni. Okos építkezéssel többszörösen is védhetjük a klímát és a természeti környezetet. Tudjon meg többet!


Ismét rekordokat döntöget a felmelegedés

A hivatalos mérések kezdete óta még soha nem volt ilyen meleg a Földön az első hat hónap, a kutatók szerint pedig további melegedésre kell számítani.


Új IPCC jelentés került nyilvánosságra

A legújabb, az éghajlatváltozásról szóló átfogó jelentés az eddigi legnagyobb bizonyossággal állítja, hogy az emberi tevékenység jelentősen hozzájárul az éghajlatváltozáshoz.


Miért van még mindig tél?

Klímakutatók állítják, hogy megtalálták a választ a fenti kérdésre. Szerintük a kulcs a sarki jégtakaró kiterjedésében rejlik.


Videó szemlélteti a Föld melegedését

2012 a top 10 legforróbb év közé került. A NASA egy érdekes videón jelenítette meg a globális átlaghőmérséklet alakulását az elmúlt bő 100 évben.


Egy óra a Földért

Március utolsó szombatján évről évre világszerte egyre többen mondanak le egy órára az elektromos áram nyújtotta kényelmekről. Ön bevállalja?


A La Niña hűtötte a bolygót 2011-ben

Az erős La Niña jelenség miatt 2011 globális átlaghőmérséklete elmaradt az elmúlt években mért értékektől.


Rekordszáraz év követte a rekord esőket

A mérések kezdete óta nem volt ilyen száraz év. Pedig az előző évben még rekordot döntött a csapadék. Szerencsére a csapadék eloszlása viszonylag kedvezően alakult.


Videón a gyorsan hátráló chilei gleccser

A Jorge Montt gleccser olvadását rögzítették videóra a kutatók Chilében 2010 február és 2011 januárja között.


Klímaváltozás pro és kontra 4.

Az emberi eredetű klímaváltozást tagadók újabb érve szerint a számítógépes modellek megbízhatatlanok, és a légkör nem úgy viselkedik, ahogy a modellek várják. Valóban így van?


MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat