2017. november 18., Jenő
warning: Creating default object from empty value in /ssd/www/idojaras_v2/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
» Címketár

klíma

Az átlagosnál melegebb eddig 2012

A napi átlaghőmérsékleteket tekintve az idén a február kivételével eddig minden hónapban melegebb volt hazánkban, mint a 30 éves klímaátlag.


Félszáz fokos hőség Ázsiában

Pakisztánban és Szaúd-Arábiában izzik a levegő, közel 50 fokos a forróság.


Aggályos dolgok vetődtek fel a környezetvédelemben

A széndioxid-kvótakereskedelem témájában számos tanulmánnyal találkozhatunk a különböző médiumokban. Most honlapunkon adunk helyet két, a környezetvédelemmel is foglalkozó olvasónk tanulmányának.


Videón a gyorsan hátráló chilei gleccser

A Jorge Montt gleccser olvadását rögzítették videóra a kutatók Chilében 2010 február és 2011 januárja között.


Szárazság a Száhel-övezetben

Az afrikai Száhel-övezet arról nevezetes, hogy nagyon kevés eső esik a területén. A napokban egy tanulmány látott napvilágot, mely a térség csapadékviszonyairól ad információt.


Gyönyörű szigetcsoport tűnhet el az óceánban

Köztudott, hogy a globális felmelegedés hatására emelkedik a világóceánok szintje – így rengeteg természeti csodát nyelhet el a hullámtenger.


A klímaváltozás a katicabogarak színét is befolyásolja?

Brit tudósok hollandiai megfigyelésekre alapozva azt állítják, hogy a katicabogarak bizonyos fajai háttérbe szorulhatnak más egyedekkel szemben.


Nem látszik a szárazság vége

Szinte már nem is emlékszünk arra, hogy mikor hullott említést érdemlő csapadék térségünkben. A helyzet sajnos nem javul a következő napokban sem.


Előre jelezhetők a trópusi erdőtüzek?

Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tengerfelszín hőmérséklete összefügg az egyenlítői övben fellobbanó erdőtüzekkel.


Klímacsúcs Bangladesben

Az ENSZ éghajlatváltozással foglalkozó szerveinek vezetői tartottak megbeszéléseket november közepén az ázsiai országban.


MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Arteriográfos vizsgálat

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat