2017. november 17., Hortenzia, Gergő
strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /ssd/www/idojaras_v2/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.

Kiadós esők öntözik Székelyföldet


ICI Interaktív Zrt. - 2012. április 20., péntek, 13:27

Székelyföldön csak egy hónapja ért véget a kemény tél. A hóolvadás után eleinte átlagos gyakorisággal érkezett a csapadék, április közepétől azonban kiadós csapadék hullott.

Az idojars.hu tusnádfürdői állomásán péntek délután rövid idő alatt közel 10 mm csapadék hullott, a nap végére pedig összesen 16 mm jött össze. Az elmúlt egy hétben pedig 58 milliméter esőt regisztrált állomásunk. A hótakaró pontosan egy hónapja, március 20-án olvadt el. A térségben a hóolvadás után telítetté vált a talaj, és nem is maradt ideje a kiszáradásra. Az elmúlt héten a csapadék zöme (pénteken is) rövid, intenzív zápor formájában hullott le, amely gyors áradásokat képes indítani a magas hegyek patakjain, kisebb folyóin.


Zápor Tusnádfürdőn péntek délután (idojaras.hu video)

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat