2017. november 17., Hortenzia, Gergő
strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /ssd/www/idojaras_v2/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.

Ismét hőségriadó van érvényben


ICI Interaktív Zrt. - 2011. július 12., kedd, 13:56

Péntekig másodfokú hőségriadó lépett érvénybe az ország teljes területén. Csütörtökön újból melegrekord dőlhet.

A hét elején érkezett gyenge hidegfront átmenetileg enyhített a hőségen, azonban szerdától a déliesre forduló, néhol megerősödő szelekkel ismét erőteljes melegedés kezdődik, amit egy csütörtök estefelé érkező újabb hidegfront torpant meg.

A visszatérő kánikula miatt az országos tiszti főorvos kedden 8 órától csütörtök éjfélig másodfokú hőségriadót rendelt el az ország egészére, mivel ebben az időszakban a várható napi középhőmérséklet meghaladja a 25 fokot. A hőség csütörtökön tetőzik, amikor 28-30 fokos átlagra lehet számítani, és ekkor akár újból megdőlhet a napi hőmérsékleti rekord is.

Figyeljünk a szervezet fokozott folyadékigényére, és legyünk óvatosak a napozással, hiszen az UV sugárzás 11 és 15 között nagyon erős lesz! A kánikula idejére további hasznos tanácsokat talál a Meteo Klinika oldalán.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat