2018. március 18., Sándor
warning: Creating default object from empty value in /var/www/idojaras_v2/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
» Címketár

hőségriadó

Újabb hőség - mire figyeljünk?

Az idei nyárra nem lehet panaszuk a nyaralóknak, rövid megszakításokkal szinte végig a kedvükben járt az időjárás. Ráadásként az augusztus is hőhullámmal búcsúzik, mégpedig az idei ötödikkel. A tartós meleg azonban veszélyeket is rejt, ráadásul javában tombol a parlagfűszezon is.


Rekord hosszú hőségriadó

2015 augusztusa a Magyarországon valaha volt leghosszabb hőségriadóval nyitott! Korábban még soha nem rendeletek el 11 napon át tartó riasztást, amiből 6 napon a legmagasabb fok van érvényben.


Hőségre figyelmeztetnek Angliában

Nagy-Britanniában az év legforróbb hétvégéje következhet.


Újabb melegrekordok az országban

Pénteken hajnalban ismét melegrekord dőlt meg, majd délután a budapesti maximum is meghaladta a augusztus 26-ra vonatkozó legmagasabb értéket.


Hőség- és pollenriasztás az országban

A fokozatosan emelkedő hőmérséklet miatt hőségriasztás lép érvénybe pénteken három régióban. Ennek tetejében a pollenkoncentráció is magas a levegőben.


Ismét hőségriadó van érvényben

Péntekig másodfokú hőségriadó lépett érvénybe az ország teljes területén. Csütörtökön újból melegrekord dőlhet.


Hőségriadó szombaton

Az országos tisztifőorvos előzetes hőségriasztást adott ki mára a keleti, délkeleti megyékre.


Csütörtöktől megint másodfokú hőségriasztás

A hazánk időjárását alakító anticiklonnak köszönhetően száraz és egyre melegebb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe. A déli, délkeleti országrészben a napi középhőmérséklet a 27 fokot is meghaladja.


Szerdától hőségriadó

Afrikai eredetű légtömegek alakítják hazánk időjárást a következő napokban. A hét közepétől már az éjszakák sem hoznak igazi felfrissülést. Mivel a napi átlaghőmérséklet az előttünk álló napokban meghaladja a 25 fokot az országos tiszti főorvos 2. fokozatú hőségriasztást rendel el.


Elsőfokú hőségriadó

Szerdára és csütörtökre elsőfokú hőségriadót rendelt el az ANTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal. A Tiszántúl északi harmadán és Borsod-Abaúj-Zemplén megye legkeletibb részén a napi középhőmérséklet elérheti a 25 fokot. A meleg nagyon megterhelheti szervezetünket.


MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat