2018. február 19., Zsuzsanna

Hidegfronti hatás okoz reumás tüneteket a hétvégén - humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. február 11., péntek, 11:41

Pénteken a délkeleti országrészben még melegfronti hatás terheli a szervezetet, azonban a nyugati megyékben már érezhető lesz a hidegfront hatása. Az itt élők ízületi fájdalmakat, görcsös panaszok megjelenését tapasztalhatják. A közlekedést a havas eső, havazás nehezítheti majd.

Pénteken kettős fronthatás terheli szervezetünket, mely térbeli kettősségben jelentkezik: a Tiszántúlon még az egyre gyengülő melegfronti hatás okozhat fejfájást, a Dunántúlon pedig a hidegfront miatt reumás panaszok erősödhetnek. Csalántea fogyasztása ajánlott az ízületi panaszok enyhítésére. A tél utolsó hónapjában érdemes egy méregtelenítő kúrába is belekezdeni, hogy megelőzzük a tavaszi fáradtság kialakulását.

A légszennyezettség mértéke és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és a következő napok csapadékos időjárásának köszönhetően így is marad.

Szombaton hidegfronti hatás várható, megerősödik és északnyugatira fordul a légmozgás, mely több fokkal is csökkentheti a hőérzetünket, így igen kellemetlen lesz a szabadban tartózkodni. Havas eső, havazás országszerte előfordulhat, így a közlekedők csúszós útszakaszokra, rossz látási viszonyokra számíthatnak. A fronthatás erősítheti a görcsös panaszokat, vérnyomás csökkenést, fáradékonyságot okozhat. A várandós kismamák töltsék inkább pihenéssel a napot, görcsök esetén végezzenek lazító légzőgyakorlatokat.

Vasárnap gyenge melegfronti hatás várható, kissé melegszik a levegő. A gyulladásos panaszok kerülhetnek előtérbe, illetve az élénk délnyugati szélben a migrénes tünetek is erősödhetnek. A jövő hét elején újabb enyhülés várható. Támogassuk szervezetünket fokozott C-vitamin bevitellel, és fogyasszunk vasban gazdag élelmiszereket is, mivel a vas segíti a C-vitamin hasznosulását. 

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat