2018. február 23., Alfréd

Hidegfront érkezik, tisztul a légkör – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. február 9., szerda, 11:43

Szerdán egy erősebb hidegfront érkezése várható, ami gyors ütemben tisztítja a hazánk légkörét. Ezt egy csütörtöki kettősfront követi, ami várhatóan megnehezíti mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek napját. A következő napokban a vérnyomásproblémákkal küzdők panaszai erősödnek, azonban fokozódnak majd az ízületi és görcsös panaszok is. Lassan esik vissza a hőmérséklet, az erősödő légmozgás pedig tovább csökkenti a hőérzetet.

Szerdán egy hidegfront éri el hazánk térségét és tisztítja tovább a levegőt. Többfelé megerősödik a szél és pár fokos lehűlés várható. Az erős szél tovább csökkenti a hőérzetet. Erősödnek az ízületi és görcsös fájdalmak, valamint az arra érzékenyeknél fejfájás alakulhat ki. Többeknél aluszékonyság jelentkezhet, amit egy frissítő citromfű tea fogyasztása teheti elviselhetőbbé.

A légszennyezettség alacsony, a szálló por koncentrációja a hidegfront érkezésének köszönhetően gyorsan csökken, kitisztul a légkör. A tisztuló légkörben egyre kevesebb légúti panasz várható.

Csütörtökön gyenge melegfronti hatásra kell számítani, ennek ellenére kisebb lehűlés várható. Várhatóan továbbra is jelentkezhet fejfájás, vérnyomásproblémák, valamint ingerültség. Az alacsonyabb hőmérsékletek miatt a végtagok befedése ajánlott, réteges öltözködés erősen ajánlott.

Pénteken kettős fronthatás várható, ami a hideg- és a melegfrontra érzékenyeket is megviseli majd. Többször megélénkül a szél, ez csökkenti majd a hőérzetet. Az előző napokhoz képest lecsökken majd a napsütéses órák száma is, azonban pár óra napsütés mindenhol előfordul.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat