2018. június 21., Alajos

Frontmentes, egyre melegedő idő – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 29., kedd, 11:40

Keddtől néhány napig frontmentes idő várható, de a felmelegedéstől tompulnak a reflexek, ami növeli a balesetveszélyt az utakon. A szikrázó napsütés az autósoknak zavarokat okozhat, így ajánlott a napszemüveg viselete. Réteges öltözködés ajánlott.

Kedden nem kell fronthatásra számítani. Jobbára napos idő ígérkezik, csapadék nem várható. Érdemes sétát tenni a szabadban, kellemes tavaszi időben lesz részünk, a napsütés jó hatással lesz a közérzetünkre. A melegedés egyeseknél fáradékonyságot, tompa fejfájást válthat ki, fogyasszunk sok folyadékot, élénkítő hatású teákat, vitamindús gyümölcsöket. Az immunrendszer támogatására ajánlott magas C-vitamin tartalmú ételeket fogyasztani, a melegedő időben a kórokozók is virgoncabbak, ilyenkor gyakrabban jelentkeznek meghűléses megbetegedések.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony. A következő napok időjárásának köszönhetően a légszennyezettség és a szálló por mennyisége várhatóan növekszik.

Szerdán még frontmentes idő ígérkezik, folytatódik a kellemes napos idő. A felmelegedés hatására az időjárásra érzékenyebbeknél vérnyomás-ingadozás, fejfájásos panaszok jelentkezhetnek.

Csütörtökön egy melegfronti hatás csapadékos időt hoz magával, a szívbetegek tapasztalhatnak nehézlégzést, fáradékonyságot. Ajánlott nekik a fizikai terhelés kerülése.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat