2014. április 19., Emma
» Címketár

fronthatás

A tartósan változékony időben kimerül a szervezet

Vasárnap folytatódik a nagyon változékony, élettanilag igen megterhelő idő. A napok óta fennálló panaszok az egészséges szervezetet is kimerítik. A légszennyezettség és a pollenkoncentráció viszont továbbra is kedvezően alakul. Humánmeteorológia.


Frontok jönnek-mennek a Kárpát-medencében

A következő napokban igen változékony időre van kilátás a Kárpát-medencében, egymást érik az időjárási frontok.


Szünet nélkül érkeznek a frontok

Az előttünk álló egy hét meglehetősen mozgalmas időjárást tartogat. Egymást váltják a hideg- és melegfrontok, alig hagyva lélegzetvételnyi szünetet. A hó még várat magára.


Videón a szentesi felhőszakadás

A Kárpát-medence térségében örvénylő sekély ciklon nagy nedvességtartalmú, labilis levegőt szállít a térségbe, ami kedvez a zivatarok kialakulásának.


Az emelkedő hőmérséklet koncentrációs zavarokat okozhat – orvosmeteorológia

A melegedő idő az elkövetkezendő napokban fejfájást, ingerlékenységet, figyelemzavart okozhat. Az idős embereknél zavartság is jelentkezhet.


Orvosmeteorológia – kettős fronthatás szombaton

Rosszul indul a hétvége a frontra érzékenyek számára, ugyanis szombaton eleinte meleg, majd hidegfronti hatás mellett még erős szélre is számíthatnak. Sokfelé fordul elő csapadék, eleinte eső, később havas eső, majd havazás.


Orvosmeteorológia – megerősödő szél miatt fájhat a fejünk

Pénteken ismét melegfronti hatás okozhat panaszokat, szombaton kettős fronthatás lesz jellemző. Az enyhülés a vírusoknak is kedvez.


Hogyan hatnak a frontok?

Ma már az időjárás-jelentés szerves részét képezi a fronthatásokról szóló híradás is. Természetes az arra vonatkozó érdeklődés, vajon milyen összefüggések lehetnek az időjárás és élettani hatásai között.


Nincs elérhetõ szöveges szavazás!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat