2018. március 18., Sándor

Fokozatos lehűlés okoz ízületi fájdalmakat – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. február 10., csütörtök, 11:34

Csütörtöki kettős fronthatás várható, ami várhatóan megnehezíti mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek napját. A következő napokban a vérnyomásproblémákkal küzdők panaszai erősödnek, azonban a lehűlés miatt fokozódnak majd az ízületi és görcsös panaszok is. Lassan esik vissza a hőmérséklet, az erősödő légmozgás pedig tovább csökkenti a hőérzetet.

Csütörtökön gyenge melegfronti hatásra kell számítani, ennek ellenére kisebb lehűlés várható. Várhatóan az arra érzékenyek esetében jelentkezhet fejfájás, ingerültség, valamint vérnyomásproblémák is. Az alacsonyabb hőmérsékletek miatt a végtagok befedése ajánlott, réteges öltözködés erősen ajánlott.

A szerdai hidegfrontnak köszönhetően hazánkban a légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony lesz, azonban a következő napokban kis mértékben növekszik az értékük.

Pénteken kettős fronthatás várható, ami a hideg- és a melegfrontra érzékenyeket is megviseli majd. Többször megélénkül a szél, ez csökkenti majd a hőérzetet. Az előző napokhoz képest lecsökken majd a napsütéses órák száma is, azonban pár óra napsütés mindenhol előfordul.

Szombaton gyenge hidegfronti hatásra kell számítani, kisebb csapadékra van kilátás. A csapadékos területeken megnő majd az ízületi fájdalmak kialakulásának esélye. Tovább folytatódik a lehűlés, újra télies napok következnek.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat