2018. április 26., Ervin
warning: Creating default object from empty value in /var/www/idojaras_v2/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
» Címketár

Európa

...na de hol a hó?

Habár már december második felében járunk, Skandinávia és a magashegységek kivételével Európában nem találkozhatunk összefüggő hótakaróval. Az Egyesült Államok azonban nem szenved ilyen hiányt!


Tombol a nyár Európában

Európa nagy részének időjárását egy anticiklon alakítja, aminek köszönhetően alig találunk felhőket a kontinens felett: igazi nyári idő jellemző ezekben a napokban.


Afrikai levegő húzódik Európa fölé

A következő napokban a kontinens egy nagy része fölé anticiklon húzódik, közben pedig délnyugat felől afrikai levegő érkezik. Többfelé lehet nyárias hőmérsékletre is számítani.


Heves zivatarok itthon és Európában

Heves zivatarok alakultak ki kora délután Franciaország középső részén, és Hollandiában. A műholdképen jól látható, hogy Franciaország felett kora délután megjelent a konvektív felhőzet, és a villámlokalizációs rendszer detektálta a kialakult villámokat itt is és Hollandiában is.


Megvolt az első kánikulai nap Görögországban

Szombaton Kréta szigete lett kontinensünk legmelegebb pontja, ahol idén először lépte át a 30 fokot a hőmérséklet. Az enyhülés a héten hozzánk is megérkezik.


Hidegbetörés, hókáosz Európában

Sarkvidéki levegő árasztja el Európát, átmenetileg zordra fordítva az időt. A kontinens nyugati felén heves hóviharok okoztak közlekedési káoszt, a hideg hozzánk szerda estétől érkezik.


Zord idő van Északkelet-Európában

Európa északkeleti részén délután sokfelé csak -10 fokot mutattak a hőmérők, hajnalban pedig -30 fok közeli értékek is előfordultak. A napokban már ide is megérkeznek az enyhe légtömegek.


Európa széleire szorulnak a ciklonok

Egy nyugatról kelet felé helyeződő anticiklon osztja ketté Európát, átmenetileg a kontinens délnyugati és északkeleti részei fölé szorítva a ciklonokat.


Bemelegedett a Kárpát-medence

Az elmúlt napokban gyors melegedés zajlott, ami nyugaton kevésbé volt érezhető, de keleten ma már 16 fok is volt. Közben Európa nagy részén alig érte el az 5 fokot a hőmérséklet.


Nemcsak nálunk okoz kiadós havazást a ciklon

A mediterrán ciklonból a Nyugat-Dunántúlon már többfelé hullott 8-10 centi hó, de Közép-Európa más részein sokfelé havazik, helyenként kiadós mennyiség gyűlt már össze.


MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat