2018. március 22., Beáta

Esőriadó - nehéz tervezni a hétre


ICI Interaktív Zrt. - 2009. május 13., szerda, 08:55


Címkék: ,A hét második felében folytatódik a változékony időjárás. Egész napos szabadtéri programot legfeljebb pénteken érdemes tervezni, akkor sem országszerte. A szórványos eső a növényzet számára kedvező.

Áprilisban és május első harmadában hozzászoktunk a száraz, napos időjáráshoz, könnyű volt szabadtéri programokat szervezni. A hét második felében azonban folytatódik a kedden kezdődött változékonyság.

Csütörtökön főként délelőtt fordul elő nagy területen eső, később inkább csak északon számíthatunk csapadékra. A délután az ország nagy részén száraz lesz az idő, a déli megyékben nyári melegre készülhetünk.

Pénteken várható a héten szabadidő szempontjából a legkedvezőbb időjárás. A délkeleti határszélen akár 30 fok meleg is lehet. 12 és 14 óra között erős lesz UV sugárzással számolhatunk, megfelelő ruházattal és fényvédő krémekkel védekezzünk a káros napsugarak ellen! Délután a nyugati, délnyugati megyékben azonban már heves zivatarok kitörésére készülhetünk.

Hétvégén sem lesz könnyű tervezni. Szombaton ugyan meleg, nyári időnk lesz, de sokfelé fordul elő trópusi jellegű felhőszakadás, sőt néhol jégeső sem kizárt. Vasárnap pedig több fokos lehűlésre készülhetünk, és továbbra is záporok szakítják meg a napos időszakokat.

A növényzet számára igen kedvező az időjárás. Az esőre különösen az Alföldön van nagy szükség.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat