2018. február 22., Gerzson

Előrejelzés

Szöveges előrejelzés

A Dunántúlon havazás, nyugaton hófúvás is lehet!


ICI Interaktív Zrt. - 2018. február 22., csütörtök, 07:54

Csütörtökön marad a borongós idő, az északkeleti tájak kivételével havazás, középen havas eső, délkeleten eső is várható. Az erős északi, északkeleti szél nyugaton, délnyugaton hófúvást okozhat. Pénteken még várható elszórtan csapadék, majd a hétvégén igen erős lehűlésre számíthatunk!

Részletes előrejelzés

 

Ma délelőtt erősen felhős, borult marad az ég, főleg az ország délnyugati felén várható csapadék. A Dunántúlon havazás, az Alföld déli részén havas eső, helyenként eső is lehet. Délután erősen felhős, borult lesz az ég, az ország északkeleti harmadát leszámítva többfelé várható csapadék. A Dunántúlon havazás, középen a havazás mellett havas eső, délkeleten eső is várható. Az északkeleti szél élénk, többfelé erős lesz, mely nyugaton hófúvást is okozhat. -1, 6 fokra számíthatunk, nyugaton várható a hidegebb.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Pénteken északkeleten szakadozhat a zárt felhőzet, másutt az erősen felhős égből elszórtan havazás, helyenként havas eső, délkeleten eső várható. Erős lesz az északkeleti szél, mely nyugaton hófúvást okozhat. Kora délután -1, 6 fok várható.

Szombaton délen is lecsökken a felhőzet és gyengén felhős, derült lesz az ég, sok napsütésre készülhetünk. Csapadék nem várható. Az északkeleti szél erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2, 3 fok között alakul.

Vasárnap északon kevés, délen több felhő várható, helyenként hózápor kialakulhat. Erős lesz az északkeleti szél. -5, -1 fokra számíthatunk a legmelegebb órákban.

Hétfőn többször erősebben felhős lesz az ég, elszórtan kisebb havazás alakulhat ki. Az északkeleti szél erős lesz. -6, -2 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden erősen felhős, borult lesz az ég és többfelé alakulhat ki havazás, hófúvásra is számítani kell. Erős lesz az északi szél. A hőmérséklet csúcsértéke -5, -1 fok között alakul.

Szerdán zömében erősen felhős lesz az ég, szórványosan havazás, hózápor várható, hófúvásra is számítani kell. Az északnyugati szél erős lesz. -7, -2 fokra melegszik a levegő .

Köszönjük a képet Gazdag Eszter kedves olvasónknak!

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.