2017. március 27., Hajnalka

Szöveges előrejelzés

Visszatér a kellemesen meleg tavasz


ICI Interaktív Zrt. - 2017. március 26., vasárnap, 17:13

Hétfőn még viszonylag hűvös napra kell készülni: hajnalban országszerte fagypont körül alakulnak a minimumhőmérsékletek, napközben a csúcsértékek 15 fok alatt maradnak. Keddtől aztán újra jelentős melegedés kezdődik, ismét kellemes tavaszi időben lesz részünk, sőt a jelenlegi előrejelzések szerint a frontok is elkerülnek bennünket egy időre.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.

 

Részletes előrejelzés

 

 

Este és éjszaka gyorsan csökken a felhőzet, sokfelé kiderül az ég, később északkelet felől növekedni, vastagodni kezd a felhőzet. Csapadék nem várható. Este többfelé megerősödik az északkeleti szél, reggelre azonban mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, 2 fok között várható.

Hétfõn délelőtt keleten egyre többfelé megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, míg az ország más részein alig zavarja majd felhő a kellemesen napos időt. Délután a Dunántúlon időnként, másutt gyakran és erősen gomolyfelhős lesz az ég, a legtöbb napsütésre a nyugati megyékben élők számíthatnak. Csapadék nem várható. Gyenge, mérsékelt északias szél mellett 10, 15 fok között alakul a maximumhőmérséklet.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Kedden napos, száraz idõre készülhetünk, alig lesz felhõ az égen. Csapadék nem valószínû. Változó irányú szél lesz. Kora délután 13, 18 fok várható.

Szerdán többórás napsütésre és a nap nagy részében gyengén felhõs idõre van kilátás. Késõbb északnyugat felõl kissé megnövekszik a felhõzet. Számottevõ csapadék nem várható, legfeljebb északnyugaton alakulhat ki elvétve egy-egy futó zápor. A nyugati szél élénk lesz. 16, 21 fokra számíthatunk.

Csütörtökön változóan felhõs, napos idõ valószínû, keleten, illetve délen lehet intenzívebb a gomolyfelhõ-képzõdés. Jelentõs csapadék nem kell készülni. Élénk lesz az északi szél. A legmagasabb nappali hõmérséklet 14, 20 fok között alakul.

Pénteken gyengén, közepesen fátyolfelhõs idõre van kilátás, többórás szûrt napsütésre számíthatunk. Nyugaton gomolyfelhõk is megjelenhetnek az égen, de csapadék ott sem alakul ki. A délkeleti szél élénk lesz. 15, 20 fokra melegszik a levegõ.

Szombaton a változóan, többfelé erõsen fátyolfelhõs idõben többórás szûrt napsütésre van kilátás. Csapadék nem valószínû. Élénk lesz a déli szél. A hõmérséklet csúcsértéke 16, 22 fok között alakul.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Legfrissebb érdekességek, megfigyelések, cikkek

Itt a tavaszi óraátállítás! Ismét egy órával kevesebbet alhatunk...
Vasárnapra virradóan ismét megkezdődik a nyári időszámítás. Hajnali 2 órakor 3 órára előre kell állítani az órákat, meglehet, talán utoljára. A következő napokban átmenetileg felborulhat a bioritmusunk, alvászavarok is jelentkezhetnek. Olvassa el, hogyan védheti ki az óraátállítás kellemetlen hatásait!
Mit hoz az idén Sándor, József és Benedek?
Vajon mit gondol az idén az időjárás a népi mondókáról? Tényleg meleget hoz a zsákban Sándor, József és Benedek?
Csak a felhők gyűlnek március 15-e fölé
Az elmúlt években március 15-én többször, és többféleképpen megtréfált már bennünket a szeszélyes tavaszi időjárás. Lássuk, az idei a nemzeti ünnepen ezúttal milyen idővel kecsegtet a március. Részletek a cikkben!
Idén is megrendezték a Tiszavirág vetélkedőt
A Tisza Élővilágának Emléknapja (február 1.) és a Vizes Élőhelyek Világnapja (február 2.) alkalmából 2017. február 1-jén Csongrád megyében ismét megrendezték a "Tiszavirág" környezet- és természetvédelmi vetélkedőt. Na, de honnan is indult ez a remek kezdeményezés? Olvassa el cikkünket!
Jeges ár és belvízveszély a Tiszán
Megbosszúlta magát a tiszavirág életű februári tavasz. A hirtelen jött melegedéstől a Tisza ukrajnai vízgyűjtő területén is olvadni, töredezni kezdett a jég, az áradó folyók pedig egyre nagyobb jégtáblákat sodortak magukkal. Az olvadás másik következményeként pedig többfelé súlyos belvízhelyzet alakult ki, mivel a fagyos talajrétegek képtelenek voltak elvezetni a hirtelen keletkező nagy mennyiségű vizet. Részletek a cikkben!
Szélsőségek tele
A viszonylag eseménytelen decembert követően az újévet rögtön egy drasztikus hideghullámmal kezdtük, január 8-án pedig több hidegrekord is megdőlt. Később hetekig szürke és ködös időben volt részünk. Ám alig hagytuk magunk mögött a zord telet és a hideg rekordokat, februárban beköszöntött a tavasz, sőt 4-én megdőlt egy közel 113 éves meleg rekord is! Részletek a cikkben!
Nem értenek egyet a medvék a hosszú telet illetően
A néphagyomány szerint február 2-án a medve kijön a barlangjából, és "megjósolja", hogy mikor érkezik a tavasz. Lássuk idén hogyan döntött, illetve döntöttek hazánk medvéi!
Hidegbetörés érkezik pénteken!
Az elmúlt egy hétről sem mondhatnánk, hogy túlságosan melegünk lett volna, ám a tél most igazán zordabbik arcával fordul felénk. Szerda éjjel hidegfront vonul át hazánk felett, amely mögött sarkvidéki eredetű, és sokkal hidegebb légtömeg érkezik. Pénteken már napközben is több fokkal fagypont alatt alakul majd a hőmérséklet, vasárnapra virradóra néhol akár -15 fok alá is hűlhet a levegő! A drasztikus változás és a rendkívül hideg idő a szervezet számára is nagy megterhelést jelent, cikkünkből azt is megtudhatja, hogyan készülhet fel rá.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Arteriográfos vizsgálat

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

DNV GL - ISO 9001

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat