2017. április 26., Ervin

Szöveges előrejelzés

Folytatódik a változékony, szeles idő


ICI Interaktív Zrt. - 2017. április 26., szerda, 10:46

Szerdán még váltózóan felhős, alapvetően napos időben lesz részünk, majd csütörtökön és pénteken egy hullámzó frontrendszer vonul át hazánk felett, amely több hullámban csapadékot is okoz. Pénteken emellett jelentős lehűlés is kezdődik, ám a mostani előrejelzések szerint ez csupán átmeneti lesz. A hétvégén már némileg javul az idő.

 

Részletes előrejelzés

 

 

Délután folytatódik a döntően fátyolfelhős idő, ezzel együtt a Dunántúlon, illetve az ország északi megyéiben egyre több gomolyfelhő is képződik. Itt elszórtan zápor kialakulhat, máshol azonban nem valószínű csapadék. Általában élénk lesz a légmozgás, de nyugaton, illetve északon gyakran megerősödik a déli, délnyugati szél. 19, 24 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Csütörtökön napközben délnyugat felõl megnövekszik, megvastagszik a felhõzet, északon, illetve északnyugaton jellemzõen borult lesz az ég. Többfelé várható esõ, zápor, helyenként zivatar. Változó irányú szél lesz. 12, 25 fokra melegszik a levegõ.

Pénteken a nap elsõ felében erõsen felhõs, borult lesz az ég, majd nyugat felõl szakadozni, csökkenni kezd a felhõzet. Kezdetben fõleg az ország nyugati felén számíthatunk esõre, záporra, zivatarra, késõbb a csapadékzóna fokozatosan egyre keletebbre tolódik. Változó irányú szél lesz. 8, 19 fok között tetõzik a hõmérséklet.

Szombaton napos és felhõs idõszakok váltakoznak, változékony idõre számíthatunk. Csapadék általában nem alakul ki, de helyenként egy-egy futó zápor elõfordulhat. Élénk lesz az északnyugati szél. 11, 16 fokra számíthatunk.

Vasárnap alig lesz felhõ az égen, országszerte többórás napsütésre van kilátás. Csapadék nem várható. A keleti szél mérsékelt lesz. 14, 19 fok között tetõzik a hõmérséklet.

Hétfõn a változóan felhõs idõben hosszabb-rövidebb napos idõszakokra van kilátás. Csapadékra fõleg a nap második felében lehet számítani, ekkor több helyen lehet esõ, illetve zápor. Változó irányú szél lesz. A hõmérséklet csúcsértéke 15, 21 fok között alakul.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Legfrissebb érdekességek, megfigyelések, cikkek

Húsvéti hidegfrontok
Vajon idén milyen időre számíthat a nyuszi? Mire kell készülniük a locsolóknak? Mindez kiderül az alábbi cikkünkből.
Itt a tavaszi óraátállítás! Ismét egy órával kevesebbet alhatunk...
Vasárnapra virradóan ismét megkezdődik a nyári időszámítás. Hajnali 2 órakor 3 órára előre kell állítani az órákat, meglehet, talán utoljára. A következő napokban átmenetileg felborulhat a bioritmusunk, alvászavarok is jelentkezhetnek. Olvassa el, hogyan védheti ki az óraátállítás kellemetlen hatásait!
Mit hoz az idén Sándor, József és Benedek?
Vajon mit gondol az idén az időjárás a népi mondókáról? Tényleg meleget hoz a zsákban Sándor, József és Benedek?
Csak a felhők gyűlnek március 15-e fölé
Az elmúlt években március 15-én többször, és többféleképpen megtréfált már bennünket a szeszélyes tavaszi időjárás. Lássuk, az idei a nemzeti ünnepen ezúttal milyen idővel kecsegtet a március. Részletek a cikkben!
Idén is megrendezték a Tiszavirág vetélkedőt
A Tisza Élővilágának Emléknapja (február 1.) és a Vizes Élőhelyek Világnapja (február 2.) alkalmából 2017. február 1-jén Csongrád megyében ismét megrendezték a "Tiszavirág" környezet- és természetvédelmi vetélkedőt. Na, de honnan is indult ez a remek kezdeményezés? Olvassa el cikkünket!
Jeges ár és belvízveszély a Tiszán
Megbosszúlta magát a tiszavirág életű februári tavasz. A hirtelen jött melegedéstől a Tisza ukrajnai vízgyűjtő területén is olvadni, töredezni kezdett a jég, az áradó folyók pedig egyre nagyobb jégtáblákat sodortak magukkal. Az olvadás másik következményeként pedig többfelé súlyos belvízhelyzet alakult ki, mivel a fagyos talajrétegek képtelenek voltak elvezetni a hirtelen keletkező nagy mennyiségű vizet. Részletek a cikkben!
Szélsőségek tele
A viszonylag eseménytelen decembert követően az újévet rögtön egy drasztikus hideghullámmal kezdtük, január 8-án pedig több hidegrekord is megdőlt. Később hetekig szürke és ködös időben volt részünk. Ám alig hagytuk magunk mögött a zord telet és a hideg rekordokat, februárban beköszöntött a tavasz, sőt 4-én megdőlt egy közel 113 éves meleg rekord is! Részletek a cikkben!
Nem értenek egyet a medvék a hosszú telet illetően
A néphagyomány szerint február 2-án a medve kijön a barlangjából, és "megjósolja", hogy mikor érkezik a tavasz. Lássuk idén hogyan döntött, illetve döntöttek hazánk medvéi!

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Arteriográfos vizsgálat

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

DNV GL - ISO 9001

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat