2015. augusztus 2., Lehel

Szöveges előrejelzés

Meleg időre készülhetünk, zivatarok is várhatók


ICI Interaktív Zrt. - 2015. augusztus 2., vasárnap, 07:02

Vasárnap országszerte folytatódik a melegedés, de nem lesz zavartalan napsütéses idő. Záporok, zivatarok várhatóak, melyeket felhőszakadás és jégeső kísérhet.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.

Részletes előrejelzés

 

Délelőtt nyugat felől tovább növekszik a felhőzet, már csak az északkeleti, keleti régióban lesz gyengén felhős az ég. A Dunántúlon a változóan felhős időben szórványosan záporokra lehet számítani. A keleti országrészben csapadék nem valószínű. Délután országszerte közepesen, erősen felhős időre készülhetünk. Főként a nyugati és déli tájakon esőre, záporokra, zivatarokra lehet készülni. Néhol akár nagy mennyiségű csapadék és jégeső is előfordulhat. A keleties szél időnként megélénkül. A hőmérséklet csúcsértékei 27, 32 fok között alakulnak.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Hétfőn kezdetben még országszerte erősen felhős idő várható, záporokkal, zivatarokkal, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet. A nap második felében már csak futó záporokra lehet számítani, egyre többfelé csökken a felhőzet és kisüt a nap. Mérsékelt lesz a keleti szél. 29, 34 fokra számíthatunk.

Kedden kánikulára készülhetünk. A sok napsütést csak néhány gomolyfelhő zavarhatja. Csapadék nem lesz. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 35 fok között alakul.

Szerdán fokozódik a hőség. Kezdetben még gyengén felhős lesz az ég, majd derült, csapadékmentes idő várható. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. Kora délután 31, 36 fok várható.

Csütörtökön tikkasztó hőségre készülhetünk. Derült, csapadékmentes idő lesz. A keleti szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 32, 37 fok között alakul.

Pénteken rekkenő hőség várható. Felhő sem lesz az égen. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. 32, 37 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Legfrissebb érdekességek, megfigyelések, cikkek

Érkezik az újabb hőhullám?!
Az elmúlt napok borongós, esős időjárása után péntektől változás következik be, ugyanis a hőmérséklet csúcsértékei napról napra növekedni fognak. Ez lesz idén nyáron a negyedik hőhullám!
Vége a hőhullámnak! Markáns hidegfront érkezik!
Július 25-én egy északnyugat felől érkező hidegfrontnak köszönhetően a hosszú ideje tartó forróság átmenetileg véget ér. A hidegfront mentén zivatarok pattannak ki, néhol felhőszakadás és jégeső kíséretében.
Hőségzáró hidegfront
Csütörtökön két melegrekord is megdőlt, a hőhullámot pedig 37, 38 fokos forróság búcsúztatja szombaton. Markáns hidegfront zárja le a tikkasztó meleget, sokan szenvednek az extrém igénybevételtől. A hirtelen változás sokaknál okozhat intenzív panaszokat, cikkünkből kiderül, hogyan vészelheti át a megterhelő időszakot.
Hőség és zivatarok
Az elmúlt napokban frontmentes idő és országszerte tikkasztó hőség volt jellemző. Emellett viszont pénteken és szombaton jó feltételek adódtak zivatarok kialakulásához, amelyek lokálisan nagyobb mennyiségű csapadékot és átmenetileg felfrissülést hoztak a forróság közepette.
Így születik egy zivatar
A Kárpát-medencét kitöltő, rendkívül forró légtömegben pénteken úgynevezett hőzivatarok alakultak ki. Az alábbi videón a szombathelyi kameránk felvétele látható, ami épp egy zivatar születését örökítette meg.
Az állatokra is figyeljünk oda a hőségben!
A napokban országszerte fokozódik a hőség, ami nem csak ránk, hanem kutyáinkra, macskáinkra is rendkívüli hatással lehet. Most megtudhat néhány hasznos tanácsot, melyek alkalmazásával ők is könnyebben átvészelhetik a hőhullámot!
Hasznos tanácsok az előttünk álló hőségnapokra
Alig telt el egy hét az előző hőhullám vége óta, a hét közepétől ismét beköszönt a kánikula. Csütörtöktől a Kárpát-medencében országszerte eléri a csúcshőmérséklet a 30 fokot. Most megtudhat néhány hasznos tanácsot, információt!
Markáns hidegfront érkezett!
Július 8-án északnyugat felől egy markáns hidegfront érte el hazánk térségét, ezzel véget vetve a hosszú ideje tartó hőhullámnak. A hidegfrontnak köszönhetően közel 15 fokot hűlt a levegő, ez extrém módon igénybe vette szervezetünket.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

…ha nem akar tovább szenvedni

az időjárástól…

kattintson

MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Arteriográfos vizsgálat

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat