Szöveges előrejelzés

Közeleg a hétvége, strandidő lesz


ICI Interaktív Zrt. - 2015. július 2., csütörtök, 16:47

A felmelegedés a hét további részében is egyre csak erősödik, a legmagasabb hőmérsékletek már az ország jelentős részén átlépik a 30 fokot. Előreláthatóan csak a jövő hét közepén érkezik lehűlés.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.

Részletes előrejelzés

Ma este és éjszaka derült, száraz időre van kilátás. Mérsékelt lesz a keleti légmozgás. A hőmérséklet 20, 25 fok között alakul.

Pénteken délelőtt a sok napsütést kevés felhő zavarja. Csapadék nem várható. Délután szikrázóan napos, igazi strandidő valószínű, csak kevés gomolyfelhő lesz az égen. Csapadék nem lesz.  Élénk keleties légmozgás mellett a legmagasabb hőmérséklet 28, 32 fok között várható.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Szombaton tovább folytatódik a felmelegedés. A derült időben csapadék nem lesz. Mérsékelt lesz a keleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 fok között alakul.

Vasárnap a sok napsütést kevés gomolyfelhő zavarja. Csapadék nem várható. A szél mérsékelt lesz. 29, 34 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn az egyre fokozódó hőségben gyengén gomolyfelhős időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Változó irányú mérsékelt szél lesz. 31, 36 fokra számíthatunk.

Kedden a rekkenő hőségben változóan felhős időre van kilátás. Csapadék nem várható. Mérsékelt marad a változó irányú szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32, 37 fok között alakul.

Szerdán tikkasztó hőségre van kilátás, amely mellett változóan felhős idő várható. Csapadékra nem kell számítani. Élénk lesz a délnyugati szél. 32, 37 fokra melegszik a levegő.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Legfrissebb érdekességek, megfigyelések, cikkek

Újra itt a kánikula
A héten a Kárpát-medence területére megérkezik az idei második hőhullám, melynek köszönhetően a hétvégén már 32, 35 között várhatóak a maximum hőmérsékletek.
Hűvös júniusi napok
Jóval hidegebb volt az elmúlt napokban, mint egy átlagos nyári napon, ugyanis néhány napon keresztül egy hidegfront felhőzete befolyásolta hazánk időjárását.
Változékony lesz június utolsó hétvégéje
Hétvégén országszerte változékony időre számíthatunk. A többórás napsütéses időszakokat átmenetileg erősen felhős időszakok váltják majd, néhol zápor, zivatar is előfordulhat.
Hideg lesz a legrövidebb éjszaka!
Június 21-én, délután lesz a nyári napforduló, ekkor az északi féltekén csillagászatilag is megkezdődik a nyár, innentől kezdve pedig egyre rövidebb nappalokra és hosszabb éjszakákra számíthatunk. Az év legrövidebb éjszakáján azonban kifejezetten hideg idő várható!
Viharos hidegfront jön!
A 36 fokos forróság után erős hidegfront hozza meg a lehűlést, sokfelé heves viharok tombolnak. A hirtelen változás sokaknál okozhat intenzív panaszokat, cikkünkből kiderül, hogyan vészelheti át a megterhelő időszakot.
Jégeső és özönvíz tarolta le a fővárost
Villámcsapások, elárasztott utak, jégverés – ezt hozta a 2015. június 9-én, Budapesten pusztító, több órán át tartó vihar. Az ítéletidő komoly károkat és fennakadásokat okozott a főváros több pontján.
40 napos aszályt vagy özönvizet hoz Medárd?
"Ha Medárd napján esik, akkor 40 napig esik" – mondja a népi megfigyelés. Az idén június 8-án volt, ahol felhőszakadással jött a zivatar, de az ország nagyobbik részén egy csepp eső sem esett – ez vajon mit jelent?
Itt az első hőhullám
Igazi kánikula köszönt be a hétvégére, a strandidő azonban veszélyeket is rejt. Fontos tudnivalókért és hasznos tanácsokért olvasson tovább!

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

…ha nem akar tovább szenvedni

az időjárástól…

kattintson

MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Arteriográfos vizsgálat

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat