2016. április 30., Katalin, Kitti

Szöveges előrejelzés

Napos lesz a szombat, május 1-én érkezik a front


ICI Interaktív Zrt. - 2016. április 29., péntek, 17:07

Szombaton napos, száraz idő lesz, bátran lehet szabadtéri programokat szervezni. Úgy tűnik, hogy a legtöbb helyen nem mossa el az eső a majálist, és vasárnap estig nem fog esni – de most az átlagosnál nagyobb a bizonytalanság!

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.


Részletes előrejelzés

2016. április 28-án megdőlt a fővárosi napi minimumrekord: a János-hegyen -0,7 fokot mértek. (MTI)

 

Ma este és éjszaka nyugat felől csökken a felhőzet, a Tiszántúlon azonban helyenként reggelig erősen felhős marad az ég. Keleten fordulhat elő néhol eső, zápor. Gyenge, mérséklet lesz a változó irányú szél. Este 5, 10, hajnalban általában 2, 7 fokot mérhetünk, de a fagyzugos tájakon és a völgyekben 0 fokig is lehűlhet a levegő.

Szombaton délelőtt a napos időben csak kevés fátyolfelhő lehet az égen. Csapadék nem várható.  Délután a többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből elsősorban a Dunától keletre alakulhat ki egy-egy helyi zápor. Nyugaton csapadék nem valószínű. Gyenge, mérsékelt változó irányú szél mellett délutánra 15, 20 fokig melegszik a levegő.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Vasárnap erősen megnövekszik a felhőzet, többfelé beborul az ég. Késő délutántól a déli országrészben egyre többfelé alakul ki eső, zápor. Élénk lesz az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 21 fok között alakul.

Hétfőn délen és a Dunántúlon borult, esős időre van kilátás. A Dunától keletre erősen felhős lesz az ég, és szórványosan alakul ki eső, zápor. Megerősödik az északkeleti szél. 13, 23 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, emellett hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Többfelé számíthatunk futó záporra. Erős lesz az északi szél. Kora délután 15, 20 fok várható.

Szerdán a Dunától keletre erősen felhős lesz az ég, sokfelé kell esőre, záporra számítani. Nyugaton a változóan felhős időben csak elszórtan alakul ki csapadék. Az északi szél élénk lesz. 13, 18 fokra melegszik a levegő.

Csütörtökön a gyengén, közepesen felhős időben sok napsütésre lehet készülni. Csapadék nem lesz. Élénk lesz az északkeleti szél. 13, 18 fokra számíthatunk.

 

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Legfrissebb érdekességek, megfigyelések, cikkek

Változatos lesz a hétvége időjárása
A hétvégén már itt a május, ekkortájt sokan készülnek szabadtéri programok megtartására. Vajon a továbbiakban is marad a szokatlanul hűvös idő? Zavarja-e csapadék a hétvégi programokat? A cikkből kiderül!
Meddig marad a hideg?
Szombaton sokfelé még 20 foknál is melegebb volt, de aztán markáns ciklon érkezett, és jelentősen lehűtötte a levegőt. A vasárnap déli 7 fokot a szélvihar miatt 3-nak sem érezhettük.
Fokozódik a pollenterhelés?
Ahogy az minden tavasszal lenni szokott, már idén is megkezdődött a pollenszezon. Egyes növények virágpora már tüneteket okozó mennyiségben van jelen a levegőben. Hogyan alakul a pollenterhelés a következő napokban? A cikkből kiderül!
Megzavarhatja az óraátállítás!
Minden évben március utolsó vasárnapján kezdődik a nyári időszámítás: hajnali 2 órakor 1 órával előbbre kell állítani az órákat. A következő napokban átmenetileg felborulhat a bioritmusunk, alvászavarok is jelentkezhetnek. Olvassa el, hogyan védheti ki az óraátállítás kellemetlen hatásait!
Sándor, József és Benedek „zsákja” már megérkezett?
„Sándor, József, Benedek – zsákban hozzák a meleget” – legalábbis a mondás szerint. Vajon az időjárás is így gondolja? Megmarad a tavaszias idő, vagy jön az újabb télies fordulat? A cikkből megtudhatjátok!
Itt a hosszú hétvége! Milyen idő várható?
Az idei március 15-e keddre esik, amelynek köszönhetően a legtöbben hosszabb hétvégének örülhetnek. Na de milyen lesz az időjárás? Elmehetünk-e túrázni, kerékpározni? Esetleg megismétlődik a 3 évvel ezelőtti hóhelyzet? Cikkünkből minden kiderül!
Csapadékos február
Február első fele az ilyenkor szokásosnál enyhébb idővel ajándékozott meg minket, ellenben a havi átlagos csapadékmennyiséget már a hónap első felében meghaladtuk. Vajon a folytatásban mennyi csapadék várható még?
Vajon a medvék mit gondolnak? Hosszú lesz az idei tél?
Február 2-án a néphagyomány szerint a medve kijön a barlangjából és megjósolja, milyen hosszú lesz a tél. Vajon idén hogy döntött?

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

MeteoKlinika - Online kérdőív

MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Arteriográfos vizsgálat

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat