2015. március 6., Leonóra

Szöveges előrejelzés

Még egy szeles nap!


ICI Interaktív Zrt. - 2015. március 6., péntek, 11:11

Pénteken is sokfelé erős szél várható, délkelen még eleinte felhős lesz az ég, de aztán javul az idő, és beköszönt az „igazi”, napfényes tavasz.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.

Részletes előrejelzés

 

Délután keleten, délkeleten is csökken a felhőzet mennyisége és országosan sok lesz a napsütés, melyet kevés felhő zavar. Csapadék már nem várható. Az északi, északkeleti szél erős lesz, főleg nyugaton és északkeleten viharos széllökések alakulnak ki. A legmagasabb hőmérséklet 4, 8 fokot ér el.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat

Szombaton délelőtt az ország nagyobb részén derült időre számíthatunk, csak néhol lehet kevés felhő az égen. Csapadékra nem kell készülni.  Délután országszerte sok napsütés melegíti a levegőt, a nyugati határ mentén lehet időnként több felhő az égen. Csapadék nem várható. Az északkeleti szél a déli megyékben és a Dunántúlon megélénkül, néhol átmenetileg erős széllökések is kísérhetik. A legmelegebb órákban 6, 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap északon többször megnövekszik a fátyolfelhőzet, máshol derült marad az ég. A sok napsütés mellett csapadék nem várható. Mérsékelt lesz a keleti szél. 6, 11 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn a napsütést északon szűri több-kevesebb fátyolfelhőzet, máshol derült időre számíthatunk. Csapadék sehol sem alakul ki. Mérsékelt marad a légmozgás. 8, 13 fokra számíthatunk.

Kedden kezdetben változóan felhős lesz az ég, majd mindenhol csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke 9, 14 fok között alakul.

Szerdán a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett északnyugat felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de nem várható csapadék. Az északnyugati szél élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 15 fok között alakul.

Csütörtökön napos, száraz idő várható, inkább a nap első felében lehetnek felhősebb tájak. Élénk lesz az északi szél. 11, 16 fok között tetőzik a hőmérséklet.

A hétvégétől beköszönt az "igazi" tavasz :)

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Legfrissebb érdekességek, megfigyelések, cikkek

Havazással köszönt be a tavasz?!
A meteorológiai tavasz első hete még tartogathat némi meglepetést azok számára, akik már eltették a téli holmikat: csütörtök délutántól ugyanis délen és keleten havas eső, sőt, havazás is lehet!
Tavaszt hozott "jégtörő" Mátyás
Február 24-én rendkívül nagy hőmérséklet-különbség alakult ki Magyarország nyugati és keleti tájai között - a szokatlan időjáráshoz extrém élettani hatások párosulhatnak. Na és mit mond a néphagyomány: itt van már a tavasz?
Elindult az idei pollenszezon!
Idén február közepén elkezdődött a pollenszezon, ráadásul egyes virágporok már tüneteket okozó mennyiségben vannak jelen a levegőben. Ezt egyébként a hetek óta tartó, átlagosnál enyhébb időjárásnak köszönhetjük, a növények tehát úgy tűnik, idén hamarabb térnek magukhoz.
Villámgyors volt ez a hidegfront
Február 8-án, vasárnap hajnali fél egykor megérkezett hazánkba egy rendkívül gyorsan mozgó, markáns hidegfront, ami már el is hagyta déli határainkat. A hét utolsó napján többfelé van havazás, hózápor, ami az erős, sokfelé viharossá fokozódó széllel ismét hófúvást okoz a Dunántúlon, csak indokolt esetben üljenek autóba!
Videó! Intenzíven havazott Dél-Somogyban!
Egy kettősfront okozott havazást február 6-án és 7-én Dél-Magyarországon, rengeteg hó hullott a térségben. Hófúvás is nehezítette a közlekedést, helyenként komoly fennakadások is voltak. Olvasói videónkon a havazás intenzitása jól kivehető.
Ezen a héten is ciklon sújt le ránk
Ez a hét sem telik el nagy mennyiségű, vegyes halmazállapotú csapadékot hozó mediterrán ciklon és vele járó, több napig tartó kettősfronti hatás nélkül – élettanilag ismét rendkívül megterhelő napok jönnek.
Hosszú lesz a tél a medvék szerint
A néphagyomány szerint február 2-án a medve kijön a barlangjából, és "megjósolja", hogy mikor érkezik a tavasz. Ma úgy döntött, hogy még visszamegy szunyókálni, mert hosszú lesz a tél!
Elképesztő: már megint péntektől igazán rossz az idő! (frissült!)
Ahogy az elmúlt hetekben szinte már megszokhattuk, most is pénteken érkezett meg az igazán rossz idő: egy markáns ciklon haladt át felettünk, amelyet az Alföldön viharos szél, északon és nyugaton pedig vegyes halmazállapotú, de jelentős mennyiségű csapadék is kísért. Szombaton csak átmenetileg javult az idő, vasárnap már egy újabb ciklon hozhat ismét csapadékot.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

…ha nem akar tovább szenvedni

az időjárástól…

kattintson

Hozza magát kirobbanó formába!

MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Arteriográfos vizsgálat

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat