2016. szeptember 28., Vencel

Szöveges előrejelzés

Szép idővel búcsúzik a szeptember


ICI Interaktív Zrt. - 2016. szeptember 28., szerda, 16:38

Csütörtökön sok napsütésre készülhetünk, esni továbbra sem fog sehol. Vasárnapig kitart a jóidő, a jelenlegi számítások szerint akkor érkezik majd egy hidegfront, ami lehűlést, és szórványos csapadékot is hoz.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.


Részletes előrejelzés

 

Este és éjszaka változóan fátyolfelhős lesz az ég, csapadék nem várható. Helyenként párássá, ködössé válik a levegő. Mérsékelt nyugatias szél mellett este 12, 17, hajnalban 6, 12 fokot mérhetünk. 

Csütörtökön délelőtt a sok napsütés mellett fátyolfelhők is lesznek az égen, de csapadék ezekből nem várható.  Délután napos, kellemes időben lesz részünk, az időnként megnövekvő fátyol- és gomolyfelhőkből nem várható csapadék. Időnként megélénkül a nyugati szél. A hőmérséklet délutánra eléri a 20, 26 fokot.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Pénteken derült, gyengén felhős lesz az ég. Csapadékra nem kell számítani. Élénk lesz a délnyugati szél. 21, 26 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton eleinte sokfelé derült lesz az ég, később nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem várható. A délnyugati szél élénk lesz. Kora délután 21, 26 fok várható.

Vasárnap kezdetben változóan felhős lesz az ég, délután viszont északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. A Dunántúlon helyenként záporok alakulhatnak ki, máshol estig nem várható csapadék. Változó irányú szél lesz. 18, 27 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn eleinte erősen felhős, borult lesz az ég, szórványosan várható zápor. Délutántól csökken a felhőzet, egyre többfelé. Erős lesz az északnyugati szél. 17, 22 fokra számíthatunk.

Kedden sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem várható. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 20 fok között alakul.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Legfrissebb érdekességek, megfigyelések, cikkek

Kezdetét vette a csillagászati ősz
2016. szeptember 22-én kezdetét vette a csillagászati ősz. Ezután már hosszabbak lesznek az éjszakák, mint a nappalok. Ezt érezhetjük időjárásunk alakulásán is, hiszen reggelente erősen lehűl a levegő, néhol akár talajmenti fagy is lehet.
Beköszöntött az ősz
Az elmúlt két hétben még a nyárias meleg jellemezte a Kárpát-medence időjárását. Ennek az időszaknak egy hidegfront vetett véget, amely mögött hűvösebb légtömegek érkeztek hazánk területe fölé. A mostani előrejelzések alapján a következő napokban inkább az őszies idő fog dominálni, a meleg nyár egyelőre nem tér vissza.
Milyen idő várható augusztus 20-án?
10 éve az időjárás nagy szerepet játszott az augusztus 20-ai ünnepségeken, azóta még nagyobb figyelem övezi ennek a napnak az időjárási kérdéskörét. A cikkből kiderül, milyen időjárás várható a hétvégén.
Hétvégén újra jön a hőség!
A csütörtökön hazánk felett átvonult hidegfront a fülledtségnek ugyan véget vetett, de a hőmérsékleti értékeket nem csökkentette túlságosan, a hétvégén már ismét sokfelé 30 fok feletti hőmérsékletek lehetnek.
A július végi meleg, fülledt időszakról
Hazánk egyes részein az elmúlt napokban több mint egy havi csapadék hullott a záporokból, zivatarokból. Vajon meddig tart még ez a csapadékos időszak? Tovább fogunk szenvedni a meleg, fülledt időtől?
Ismét rekordokat döntöget a felmelegedés
A hivatalos mérések kezdete óta még soha nem volt ilyen meleg a Földön az első hat hónap, a kutatók szerint pedig további melegedésre kell számítani.
Tippek, tanácsok a hőség napokra!
Ismét az átlagosnál jóval melegebb az idő hazánkban, sokan nagyon nehezen bírjuk a hőséget. Meddig tart még a kánikula? A cikkben néhány hasznos tippet, tanácsot is adunk!
Nincs csapadék Medárd napján! Jön a 40 napos aszály?
"Ha Medárd napján esik, akkor 40 napig esik" – mondja a népi megfigyelés. Az idén június 8-án csapadékmentes idő uralkodik hazánkban. Ezek szerint nem is lesz eső a következő 40 napban? A cikkből megtudhatjátok!

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

MeteoKlinika - Online kérdőív

MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Arteriográfos vizsgálat

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat