2014. október 26., Dömötör

Szöveges előrejelzés

Szikrázóan napos és borongós tájak is lesznek


ICI Interaktív Zrt. - 2014. október 25., szombat, 21:26

Vasárnap az éjszaka képződött pára- és ködfoltok feloszlását követően északkeleten túlnyomóan derült, szikrázóan napos idő várható, másutt több lesz a felhő az égen, nyugaton estig marad a borongós idő. A folytatásban napokig frontmentes, nyugodt, napközben túlnyomóan napos időre van kilátás.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.

Részletes előrejelzés

Ma este északkeleten és a Dunántúl északnyugati részén helyenként derült, másutt változóan, többfelé erősen felhős lesz az ég. Éjszaka északkeleten derült lesz az ég, másutt az alacsony szintű rétegfelhőzet miatt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Hajnalra sokfelé válik párássá a levegő, az Északi-középhegység völgyeiben sűrű köd is képződik. Számottevő csapadék sehol sem valószínű. Késő este 3, 8, hajnalban általában 0, 5 fok várható, de a szélcsendes, derült északkeleti tájakon néhány fokos fagy is lehet.

Vasárnap délelőtt az éjszaka képződött pára- és ködfoltok főként az Északi-középhegység térségében a reggeli órákban is megmaradnak, de késő délelőttre mindenhol feloszlanak. Északkeleten, az Északi-középhegységben gyengén felhős vagy derült, napos idő várható, másutt alacsony szintű rétegfelhőzet miatt erősen felhős, borult időre számíthatunk. Csapadék nem várható. Délután északkeleten és az Északi-középhegységben többnyire derült, napos, száraz idő várható. Másutt csak lassan szakadozik, csökken a felhőzet, nyugaton töbnyire erősen felhős marad az ég, a középső és déli tájakon több-kevesebb napsütés is valószínű. A Dunántúl és a középső országrész déli felén a néhol erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből szórványosan előfordulhat kisebb eső, futó zápor, másutt csapadék nem valószínű. Az ország nagy részén gyenge marad a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke 9, 13 fok között várható. 

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Hétfőre virradó éjszaka a Dunántúlon, a déli határvidéken és a középhegységek völgyeiben többfelé képződik sűrű köd, amely főként az ország északi harmadán és a déli határ mentén csak késő délelőttre oszlik fel.  Ezt követően a Dunától keletre derült, napos idő várható, a Dunántúlon változóan, este már csak gyengén felhős időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Többnyire gyenge légmozgás várható. 10, 14 fokra melegszik a levegő.

Kedden a reggeli ködfoltok helyenként csak lassú feloszlását követően országszerte szikrázóan napos, derült, száraz idő várható, csak este növekedhet meg délen, délkeleten kissé a fátyolfelhőzet. Csapadék nem várható. A változó irányú szél mérsékelt, gyenge marad. 10, 14 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szerdán reggelre ködfoltok képződnek, majd ezek feloszlását követően az ország nagy részén derült, napos, a főváros környékén és délkeleten több-ékevésbé fátyolfelhős idő várható. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 9, 14 fok között alakul.

Csütörtökön a hajnalban képződött pára- és ködfoltok helyenként csak a késő délelőtti órákban történő feloszlása után szinte az egész országban zavartalan napsütésre számíthatunk, csak a Dunántúlon szűrheti néhol vékony fátyolfelhőzet a napsütést. Csapadék nem várható. Mérsékelt lesz a nyugati szél. Kora délután 10, 14 fok várható.

Pénteken a hajnali órákra képződött ködfoltok és alacsony szintű rétegfelhőzet délelőtt a legtöbb helyen feloszlik, de néhol tartósan megmaradhat. Az ország nagy részén viszont derült, napos, száraz idő várható, csak a Tiszántúlon és este északnyugaton lehet kevés fátyolfelhő az égen. Csapadék nem valószínű. Nyugaton és északkeleten megélénkül az északias szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 13 fok között alakul.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Legfrissebb érdekességek, megfigyelések, cikkek

Figyelem! Egy órával hosszabb a nap
Ahogyan azt már évtizedek alatt megszokhattuk, október utolsó vasárnapjára virradó hajnalban hazánkban is kezdetét veszi a téli időszámítás. Emiatt az elkövetkező napokban átmenetileg felborulhat a bioritmusunk.
Özönvíz sújtotta Zala megyét
A kedd este érkezett markáns hidegfront nem fukarkodott a csapadékkal: a Dunántúl egyes részeire pár óra alatt két teljes havi eső zúdult le!
Sarkvidéki hideg és szélvihar érkezik szerda reggelre
Markáns változás előtt áll időjárásunk, a következő napokban végérvényesen beköszönt az "igazi" ősz, véget érnek az enyhe, késő nyárias napok. Keddre és szerdára virradóra is hidegfront érkezik térségünkbe, utóbbi mögött ráadásul sarkvidéki eredetű, jóval hidegebb légtömeg érkezik, az utána napokig erős, a Dunántúlon viharossá fokozódó szél miatt pedig extrém alacsony lesz a hőérzet. Hétvégére pedig talaj menti fagyok jöhetnek, sőt, néhol 2 méteren is kevéssel 0°C alá süllyedhet hajnalra a hőmérséklet. A hidegfrontok természetesen szervezetünket is rendkívül megterhelik, cikkünkben azt is elmondjuk, hogyan készülhet fel erre.
Enyhülő időben romlik a figyelem
Október második hetében lassú enyhülés veszi kezdetét térségünkben. Növekszik a napi hőingás mértéke, a melegfront jellegű időben pedig sokak körében csökken a figyelem, romlik a koncentrálóképesség. Humánmeteorológia.
Talajmenti faggyal kezdődik a csillagászati ősz
2014. szeptember 23-án, hajnalban beköszöntött a csillagászati ősz. Ezzel együtt időjárásunk is egyértelműen ősziesre fordult, hiszen a szeles 23-át követően a 24-re virradó éjszaka többfelé számíthatunk talajmenti fagyra. Cikkünkben humánmeteorológiai tanácsokat is olvashat!
Tippek a hétfői hidegfronthoz
Előrejelzéseink napok óta mutatják, hogy markáns hidegfront érkezik szeptember 22-én, hétfőn. Mivel előtte több napos gyenge melegfronti hatás érvényesül, a szervezetet hirtelen változás éri. Olvassa el cikkünket és készüljön fel Ön is az érkező frontra!
Végre javul az idő
A több mint hat napig a térségünkben veszteglő ciklon kettősfrontja végre feloszlik, a következő pár napban már nem kell jelentős esőzéstől tartani. Ezzel együtt egyre több napsütés melegíti a levegőt.
Kéthavi csapadék is eshet
A következő napokban átmenetileg véget ér a késő nyári, több-kevesebb napsütéssel tarkított idő: szerdától a hétvégéig tartósan borongós, esős idő várható. Az ország nagy részén jelentős, többnyire egy-, de helyenként akár kéthavi csapadékmennyiséget meghaladó eső is eshet a következő 4-5 nap során! A magyarországi folyók többségén ismét árhullám várható.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

…ha nem akar tovább szenvedni

az időjárástól…

kattintson

Nincs elérhetõ szöveges szavazás!

MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Arteriográfos vizsgálat

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat