2018. április 26., Ervin

Szöveges előrejelzés

Ragyogó, friss idő!


ICI Interaktív Zrt. - 2018. április 26., csütörtök, 16:29

Pénteken száraz, napos, friss időre számíthatunk. A hosszú hétvégén viszont ismét nyári meleg idő várható, frissítő záporok, zivatarok előfordulhatnak!

Részletes előrejelzés


Ma este és éjszaka eleinte gyakran lesz erősen felhős az ég, néhol még elfordul kisebb eső, zápor. Később változóan felhős lesz az ég, csapadék nem várható. Élénk lesz az északnyugati szél. Este 10, 18 fokot, hajnalban 7, 13 fokot mérhetünk.

Pénteken délelőtt a napsütést kevés felhő zavarja, csapadék nem lesz. Délután a napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg, csapadék nem várható. Mérsékelt lesz a keleti szél. 19, 23 fokra melegszik a levegő.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Szombaton a sok napsütést csak gomolyfelhők zavarják, délután a helyenként megnövekvő felhőzetből zápor, zivatar alakulhat ki. Megélénkül a délkeleti szél. 24, 29 fokra számíthatunk.

Vasárnap a változóan felhős, fülledt időben szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk lesz a déli szél. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 29 fok között alakul.

Hétfőn változóan felhős lesz az ég, elszórtan zápor, zivatar várható. Megerősödik a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között alakul.

Kedden a napsütés mellett a megnövekvő felhőzetből elszórtan zápor, zivatar alakulhat ki. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. 23, 28 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szerdán változóan, időnként erősen felhős lesz az ég, elszórtan zápor, zivatar várható. Változó irányú szél lesz. Kora délután 24, 29 fok várható.

Nóvé István olvasónk fotója

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Érdekességek, megfigyelések, cikkek

Szeptemberrel beköszönt az ősz?
Pénteken már szeptember elsejét írunk, kezdődik az ősz és az iskola. Cikkünkből megtudhatja, hogy milyen időre készülhet a tanévnyitón, illetve mire számíthat az ősz első napjaiban.
Visszatér a hőség!
Alig hagytuk magunk mögött az előző kánikulai időszakot, máris egy újabbal nézünk szembe. Az országossá fokozódó hőség pedig a hétvégén már nem csak az arra érzékenyek, de másoknál is sokféle panaszt okozhat. Cikkünkből megtudhatja, hogyan vészelheti át a megterhelő napokat!
Helyenként 20 fokot zuhant a hőmérséklet!
A napközben átvonuló hidegfront miatt délen, illetve a Dunától keletre helyenként majdnem 20 fokkal estek vissza a hőmérsékleti csúcsértékek!
Több mint 10 fokos lehűlést hoz a markáns front!
Az országos hőséget követően szombat estétől egy markáns hidegfront hoz 10, 15 fokos lehűlést, az azt követő napokban pedig a sokéves átlag alá csökken a hőmérséklet. A hirtelen változás sokaknál okozhat intenzív panaszokat, cikkünkből kiderül, hogyan vészelheti át a megterhelő időszakot!

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

DNV GL - ISO 9001

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat