2014. július 23., Lenke
Csak kevés napsütés várható, marad a csapadékos idő

Szöveges előrejelzés

Csak kevés napsütés várható, marad a csapadékos idő


ICI Interaktív Zrt. - 2014. július 22., kedd, 19:15

A felettünk örvénylő sekély ciklon csak lassan távolodik a Kárpát-medence térségéből. Holnap a nyugati és középső tájakon délután már kisüthet a nap, keleten viszont egész nap marad a borongós, csapadékos idő. Egész héten marad a változékony, zivataros idő, péntektől viszont melegedés kezdődik.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.

Részletes előrejelzés

Ma  este, éjszaka eleinte országszerte erősen felhős, borult lesz az ég, a délkeleti határvidék kivételével sokfelé várható eső, zápor, emellett este főként délnyugaton és a Nyugat-Dunántúlon beágyazott zivatarokra is számítani kell. Hajnalra a Dunántúl északnyugati harmadán megszűnik a csapadék és felszakadozik, csökken a felhőzet. Az északkeleti, északi szél többfelé élénk marad, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. Késő este 16, 21, hajnalban 15, 19 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán délelőtt az ország nagy részén erősen felhős, borult idő várható, északnyugaton, viszont felszakadozik, csökken a felhőzet, és már előfordulnak rövidebb napos időszakok. A Dunántúlon egyre nagyobb területen szűnik meg átmenetileg a csapadék, de keleten és délen még többfelé várható eső, zápor, a Tiszántúlon inkább csak gyenge eső, futó zápor lesz a jellemző. Délután délen és keleten többnyire erősen felhős marad az ég, másutt északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki hosszabb-rövidebb időre a nap. A Tiszántúlon és délen többfelé várható eső, zápor, zivatar, másutt elszórtan lehetnek záporok. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, északon időnként megerősödik, zivatarokban pedig bárhol lehetnek erős, viharos széllökések. A csúcshőmérséklet 23, 27 fok között alakul, de a felhősebb Tiszántúlon ennál néhány fokkal hűvösebb is lehet.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Csütörtökön eleinte északkeleten lehet erősen felhős az ég, majd ott is felszakadozik, csökken a felhőzet, napközben már országszerte több órás napsütésre és gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Szórványosan, nagyobb eséllyel keleten lehet zápor, a Tiszántúlon egy-egy zivatar is előfordulhat. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon megélénkül, másutt mérsékelt marad az északnyugati szél. Zivatarokban átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 30 fok között alakul.

Pénteken a többórás napsütés mellett nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, délután és este szórványosan alakulhat ki zápor, esetleg egy-egy zivatar. Mérsékelt, gyenge marad a légmozgás, csak zivatarokban lehetnek erős, viharos széllökések. 28, 32 fok között tetőzik a hőmérséklet

Szombaton eleinte napos, majd gomolyfelhős idő várható, délután és este északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon többfelé, másutt csak néhol számíthatunk záporra, zivatarra. Délnyugaton felhőszakadással, jégesővel, szélrohammal kísért heves zivatarok is kialakulhatnak. A keleti szél mérsékelt lesz, csak zivatarokban erősödik meg. Kora délután 28, 34 fok várható.

Vasárnap erőteljes nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, délutántól nyugaton sokfelé, keleten elszórtan várható zápor, zivatar. A Dunántúlon felhőszakadással, jégesővel, szélrohammal kísért heves zivatarok is várhatóak! A délkeleti szél főként az ország középső harmadában megélénkül, zivatarokban átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. 28, 34 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn a sok napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, délutántól a Dunántúlon, este az ország középső harmadában és délkeleten és számíthatunk elszórtan záporra, zivatarra. Nyugaton és délen felhőszakadással, jégesővel, szélrohammal kísért heves zivatarok is előfordulhatnak. A délkeleti szél főként az ország középső harmadában megélénkül, zivatarokban erős, viharos lökések is lehetnek. 26, 33 fokra számíthatunk.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Legfrissebb érdekességek, megfigyelések, cikkek

Fülledt, zivataros hét
Július végén – több, mint egy héten keresztül – párás, fülledt időre, és főként a nap második felében többfelé zivatarokra is számíthatunk. Az eleinte kissé hűvös időt követően az időszak második felében az átlagosnál már melegebb idő várható, 30 fok körüli hőmérsékletekkel. Ez a szervezetet is rendkívül igénybe veszi, cikkünkből az is kiderül, hogy mire kell ilyenkor figyelnie, és hogyan vészelheti át ezt az időszakot.
Hétfőn is folytatódik a hőség!
Július harmadik hétvégéjén és az azt követő hétfőn ismét országszerte kánikulára számíthatunk: péntektől vasárnapig hőségriasztás van érvényben, vasárnap és hétfőn akár 33-34 fokot is mérhetünk! A több napon keresztül tartó hőség a szervezetünket is extrém módon igénybe veszi. Cikkünkből az is kiderül, hogyan vészelheti át a rendkívüli meleget, és közben mire kell fokozottan odafigyelnie.
Elázhat, ha a szabadban nézi a VB döntőt!
2014. július 13-án vasárnap a délutáni óráktól kezdve zivatarok alakulnak ki hazánk nyugati felében. A fővárost várhatóan az esti órákban érik el az intenzív csapadékot adó cellák. A foci VB döntőt a szabadban nézők komolyan elázhatnak.
Zivatarokkal kísért fülledt idő
A pár napos országos hőhullámot kedden fülledt, zivatarokkal tarkított idő váltotta fel, és ezt követően sem tér vissza a kánikula.
Itt az újabb hőhullám!
Július első hétvégéjén ismét beköszönt a kánikula: idén már másodszor, több napon keresztül tartós hőségre számíthatunk, amely a szervezetünket is igénybe veszi.
Elmossa az eső a VOLT Fesztivált
Szerda este újabb hidegfront érkezett, ami többfelé, így a VOLT Fesztiválon is okozott záport, sőt zivatart is.
Extrém az UV-sugárzás!
Az évnek ezen szakaszában már többfelé eléri a nagyon erős, sőt, az extrém fokozatot a káros UV-sugárzás mértéke. Éppen ezért nagyon figyeljünk oda bőrünk megfelelő védelmére!
Látványos, gyönyörű napkelte – videóval!
"Ki korán kel, aranyat lel" – ez a mondás 2014. június 25-én különösen igaz volt: a fővárosban és környékén a hajnalban ébredők az igen látványos napkelte miatt az égbolton találhattak "aranyat".

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

…ha nem akar tovább szenvedni

az időjárástól…

kattintson

Nincs elérhetõ szöveges szavazás!

Arteriográfos vizsgálat

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat