2016. október 23., Gyöngyi

Szöveges előrejelzés

Akár tartós ködfoltok is lehetnek


ICI Interaktív Zrt. - 2016. október 23., vasárnap, 06:58

Vasárnap sokfelé párásan, ködösen indul a nap, keleten pedig lesznek olyan tájak, ahol egész nap kitart a szürkeség. Máshol több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, az ünnepi rendezvényeket csapadék nem zavarja meg. Markáns front a jövő hét közepéig nem érkezik.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.


Részletes előrejelzés

 

Ma délelőtt az éjjel képződött ködfoltok északkeleten helyenként csak nehezen kezdenek ritkulni, máshol fokozatosan kisüt a nap. Északnyugat felől közben fátyolfelhők is érkeznek, de csapadék nem valószínű. Délután változóan, keleten, északkeleten helyenként erősen felhős lesz az ég. A Dunántúlon várható a legtöbb napsütés. Csapadék nem lesz. A délkeleti szél a Kisalföldön megélénkül, máshol gyenge marad a légmozgás. A csúcshőmérséklet a tartósan párás vidékeken 7, 10, máshol 11, 16 fok között várható.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Hétfőn napközben többnyire erősen felhős lesz az ég, csak kevés helyen süthet ki a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. Változó irányú szél lesz. Kora délután 10, 17 fok várható.

Kedden változóan felhős időre van kilátás, számottevő csapadék nem valószínű. Több-kevesebb napsütésre mindenütt számíthatunk. A déli szél mérsékelt lesz. 14, 19 fokra számíthatunk.

Szerdán kezdetben erősen felhős, borult lesz az ég, több helyen várható eső, zápor, helyenként akár kiadós csapadék is hullhat. Később észak felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet. Megerősödik az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 15 fok között alakul.

Csütörtökön változóan felhős időre és több-kevesebb napsütésre készülhetünk. Számottevő csapadék nem valószínű. A szél mérsékelt marad. Kora délután 6, 13 fok várható.

Pénteken kezdetben napos időre van kilátás, majd északnyugat felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet. Legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. 10, 15 fokra számíthatunk.

 

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Legfrissebb érdekességek, megfigyelések, cikkek

Borult idő, meddig még?
Az elmúlt néhány hetet jellemzően a sok felhő, sok csapadék és a szokatlanul hideg időjárás uralta. A tartós fényhiány miatt sokszor érezhettük magunkat álmosnak, lehangoltnak. A gyakran napközben is hűvös idő megviselte a kopásos ízületi bántalmakkal élőket. Vajon így folytatódik ez egészen október végéig? Ha kíváncsi, hogy mit tartogat az időjárás a következő napokban, olvassa el cikkünket!
Véget érnek az őszi szép napok
Igazi vénasszonyok nyarával indított az ősz, szinte egész szeptemberben élvezhettük a meleg, nyárias időt. A hétfőn átvonuló hidegfront azonban jelentős változást hoz időjárásunkban. Zordabb napok következnek.
Kezdetét vette a csillagászati ősz
2016. szeptember 22-én kezdetét vette a csillagászati ősz. Ezután már hosszabbak lesznek az éjszakák, mint a nappalok. Ezt érezhetjük időjárásunk alakulásán is, hiszen reggelente erősen lehűl a levegő, néhol akár talajmenti fagy is lehet.
Beköszöntött az ősz
Az elmúlt két hétben még a nyárias meleg jellemezte a Kárpát-medence időjárását. Ennek az időszaknak egy hidegfront vetett véget, amely mögött hűvösebb légtömegek érkeztek hazánk területe fölé. A mostani előrejelzések alapján a következő napokban inkább az őszies idő fog dominálni, a meleg nyár egyelőre nem tér vissza.
Milyen idő várható augusztus 20-án?
10 éve az időjárás nagy szerepet játszott az augusztus 20-ai ünnepségeken, azóta még nagyobb figyelem övezi ennek a napnak az időjárási kérdéskörét. A cikkből kiderül, milyen időjárás várható a hétvégén.
Hétvégén újra jön a hőség!
A csütörtökön hazánk felett átvonult hidegfront a fülledtségnek ugyan véget vetett, de a hőmérsékleti értékeket nem csökkentette túlságosan, a hétvégén már ismét sokfelé 30 fok feletti hőmérsékletek lehetnek.
A július végi meleg, fülledt időszakról
Hazánk egyes részein az elmúlt napokban több mint egy havi csapadék hullott a záporokból, zivatarokból. Vajon meddig tart még ez a csapadékos időszak? Tovább fogunk szenvedni a meleg, fülledt időtől?
Ismét rekordokat döntöget a felmelegedés
A hivatalos mérések kezdete óta még soha nem volt ilyen meleg a Földön az első hat hónap, a kutatók szerint pedig további melegedésre kell számítani.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

MeteoKlinika - Online kérdőív

MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Arteriográfos vizsgálat

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat