2016. július 26., Anna, Anikó

Szöveges előrejelzés

Még mindig nincs vége a meleg, párás időnek!


ICI Interaktív Zrt. - 2016. július 26., kedd, 15:21

Szerdán is folytatódik a meleg, párás idő, többfelé záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Várhatóan csütörtökön érkezik egy gyenge hidegfront, amely átmenetileg véget vethet a fülledt időnek.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.


Részletes előrejelzés


Ma este és éjszaka gyengén és erősen felhős területek egyaránt előfordulhatnak. Néhol egy-egy zápor kialakulhat, de általában nem lesz csapadék. Mérsékelt lesz az északi szél. Este a hőmérsékletek 21, 24 fok között alakulnak. Éjszaka általában 18, 21 fokig hűl le a levegő.

Szerdán délelőtt a napsütés mellet erőteljes gomolyfelhő-képződésre lehet készülni. Délnyugaton és az Északi-középhegység területein van a legnagyobb esély záporok, zivatarok kialakulására. Délután általában közepesen, erősen felhős lesz az ég, több helyen záporok, zivatarok is előfordulhatnak. Mérsékelt marad a változó irányú szél. A hőmérséklet csúcsértéke 27, 32 fok között alakul.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Csütörtökön északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Többfelé várható zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között alakul.

Pénteken eleinte sok felhő lesz az égen, majd északnyugat felől szakadozik a felhőzet. Kezdetben még előfordulhatnak záporok, később csökken a csapadékhajlam. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. Kora délután 26, 31 fok várható.

Szombaton változóan, olykor erősen felhős lesz az ég, néhol előfordulhat egy-egy zápor, a legtöbb helyen azonban nem várható csapadék. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 fok között alakul.

Vasárnap északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, délkeleten várható a legtöbb napsütés. Eleinte északnyugaton, majd többfelé várható zápor, zivatar. Változó irányú szél lesz. 29, 34 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn sok felhő lesz az égen, délen lehet több napsütés. Többfelé várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél erős lesz. Kora délután 26, 31 fok várható.
Katona Anett olvasónk fotója

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Legfrissebb érdekességek, megfigyelések, cikkek

A július végi meleg, fülledt időszakról
Hazánk egyes részein az elmúlt napokban több mint egy havi csapadék hullott a záporokból, zivatarokból. Vajon meddig tart még ez a csapadékos időszak? Tovább fogunk szenvedni a meleg, fülledt időtől?
Ismét rekordokat döntöget a felmelegedés
A hivatalos mérések kezdete óta még soha nem volt ilyen meleg a Földön az első hat hónap, a kutatók szerint pedig további melegedésre kell számítani.
Tippek, tanácsok a hőség napokra!
Ismét az átlagosnál jóval melegebb az idő hazánkban, sokan nagyon nehezen bírjuk a hőséget. Meddig tart még a kánikula? A cikkben néhány hasznos tippet, tanácsot is adunk!
Nincs csapadék Medárd napján! Jön a 40 napos aszály?
"Ha Medárd napján esik, akkor 40 napig esik" – mondja a népi megfigyelés. Az idén június 8-án csapadékmentes idő uralkodik hazánkban. Ezek szerint nem is lesz eső a következő 40 napban? A cikkből megtudhatjátok!
Mit mondanak a fagyosszentek? Valóban jön a lehűlés?
A fagyosszentekhez köthető népi hiedelem szerint ebben az időszakban jelentős lehűlés, akár talajmenti fagy is előfordulhat. Idén is hidegebb lesz az átlagosnál? A választ a cikkben találjátok!
Változatos lesz a hétvége időjárása
A hétvégén már itt a május, ekkortájt sokan készülnek szabadtéri programok megtartására. Vajon a továbbiakban is marad a szokatlanul hűvös idő? Zavarja-e csapadék a hétvégi programokat? A cikkből kiderül!
Meddig marad a hideg?
Szombaton sokfelé még 20 foknál is melegebb volt, de aztán markáns ciklon érkezett, és jelentősen lehűtötte a levegőt. A vasárnap déli 7 fokot a szélvihar miatt 3-nak sem érezhettük.
Fokozódik a pollenterhelés?
Ahogy az minden tavasszal lenni szokott, már idén is megkezdődött a pollenszezon. Egyes növények virágpora már tüneteket okozó mennyiségben van jelen a levegőben. Hogyan alakul a pollenterhelés a következő napokban? A cikkből kiderül!

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

MeteoKlinika - Online kérdőív

MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Arteriográfos vizsgálat

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat