2014. augusztus 23., Bence

Szöveges előrejelzés

Nincs szerencséjük a napozni vágyóknak


ICI Interaktív Zrt. - 2014. augusztus 23., szombat, 11:37

A hétvége időjárása nem kedvez a napozni vágyóknak. Ugyan rövid napos órákra lehet készülni, de tartósan nem süt ki a nap egészen vasárnap délutánig. Ekkor nyugat felől már szakadozik a felhőzet és a nyugati megyékben kisüt a nap. Tartósan napos időt a hétfői nap hozhat, utána azonban ismét változékony napok jönnek.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.

 

Részletes előrejelzés

 

Ma délután nagyrészt erősen felhős, borult lesz az ég, továbbra is északkeleten, illetve keleten szakadhat fel helyenként rövid időre a felhőzet. Többfelé számíthatunk eső, zápor kialakulására, néhol, nagyobb eséllyel délkeleten zivatar is kialakulhat. A változó irányú szél mérsékelt, gyenge marad, csak zivatar környezetében erősödhet meg átmenetileg. A csúcshőmérséklet általában 21, 27 fok körül várható, de a tartósabban csapadékos vidékeken ennél hűvösebb is lehet. A legmelegebb idő keleten valószínű.

Ma este északnyugat felől csökkenni kezd a felhőtakaró, a Dunántúlon változóan, máshol még erősen felhős, borult lesz az ég. Nyugaton egyre kevesebb helyen, másutt még többfelé lehet számítani további esőre, záporra. Helyenként nagyobb mennyiségű csapadék is lehullhat. Éjszaka országszerte megnövekszik a felhőzet, erősen felhős, borult lesz az ég. Nagy területen alakul ki eső, helyenként azonban intenzív csapadékot adó záporokra is lehet számítani. Hajnalban az Észak-Dunántúlon megélénkül a szél, másutt mérsékelt marad. Este 14, 18, hajnalban 12, 16 fok várható.

Vasárnap délelőtt az erősen változékony időben a hidegfront csapadéksávja fokozatosan halad kelet felé. Országszerte többfelé marad a borult, erősen felhős idő, a nyugati határszél környékén azonban már kisüthet a nap. A Duna vonala mentén és attól keletre esőre, záporra kell számítani. Délután a csapadéksáv folytatja útját kelet felé,ott erősen felhős, borult lesz az ég. Nyugaton és a középső megyékben a változóan felhős időben kisüt a nap, a Dél-Dunántúlon lesz a legtöbb napsütés. Elsősorban a Duna vonáltól keletre, az Északi-középhegységben és az Alföldön várható további gyenge eső zápor. A Tiszántúl térsében kiadós eső, gyakori záporok várhatók. Megélénkül az északnyugati szél, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 25 fok között várható.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Hétfőn a friss, néhol kifejezetten hűvös időt hozó reggeli órák után napközben gyorsan melegszik a levegő, a többórás napsütést csak helyenként szűri fátyol-, illetve gomolyfelhőzet. Csapadék nem várható. A szél mérsékelt marad. 20, 24 fokra melegszik a levegő.

Kedden napközben egy tőlünk északra hullámzó kettősfront miatt változékonyra fordul az idő. Délelőtt a déli megyékben még lehet számítani napos órákra, napközben azonban egyre többfelé lesz erősen felhős az ég. Számottevő csapadék legfeljebb az északi megyékben várható, délen az erősen felhős időben is száraz marad az idő. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. 20, 25 fokra számíthatunk.

Szerdán a felettünk hullámzó kettősfront hatására újabb nedves légtömegek érkeznek. A délelőtti napos órák után napközben országszerte beborul az ég és többfelé várható eső, zápor, helyenként intenzív zápor. Utóbbi hatására kiadós csapadékra kell számítani elsősorban a középső megyékben. Változó irányú szél lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 19, 24 fok között alakul.

Csütörtökön felettünk hullámzó frontzóna miatt ismét nedves léghullámok érkeznek. Erősen felhős, borult lesz az ég, csak rövid időszakokra süt ki a nap délelőtt a keleti, kora este a nyugati, majd a középső megyékben. Napközben többfelé kell esőre, záporra számítani. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 25 fok között alakul.

Pénteken országszerte csökken a felhőzet, a Dunántúlon kissé, vagy közepesen felhős idő lesz. A Duna vonalától keletre kevés felhő lesz az égen, helyenként teljesen derült idő ígérkezik. Számottevő csapadék nem várható. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. Kora délután 22, 27 fok várható.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Legfrissebb érdekességek, megfigyelések, cikkek

Nem mindenhol maradt el a felhőszakadás augusztus 20-án
Egy hullámzó frontzónának köszönhetően idén sem volt unalmas augusztus 20-án az időjárás. Többfelé alakultak ki záporok, a déli, délkeleti és keleti megyékben zivtarok. Az előrejelzések szerint a fővárosra várt felhőszakadásnak is volt némi esélye, ez azonban elmaradt.
Igazi kirándulóidő
A hét utolsó napján és a következő hét elején is nagyon kellemes, túlnyomóan napos, igazi kirándulóidő várható országszerte. Csapadék is csak néhol és csak futó záporok formájában fordulhat elő. Nemzeti ünnepünkön viszont várhatóan visszatér a változékonyabb, csapadékosabb idő.
Özönvíz és ítéletidő volt Budapesten!
Brutális felhőszakadás okozott a fővárosban többfelé özönvizet 2014. augusztus 6-án, szerda délután. Az alig egy óra alatt lehulló rendkívüli – majdnem egyhavi! – csapadék a közlekedést is többfelé megbénította. Cikkünk látványos képekkel és videóval olvasható!
Zivatarok augusztus elején is
Augusztus első hétvégéje meglehetősen változékony időt hozott. A szombati fővárosi felhőszakadás utána vasárnap délután először a Balaton környékén észleltünk vonalba rendeződött zivatarokat, később a Mátrában fejlődtek intenzív csapadékot adó gomolyfelhők, amiket meg is örökített egyik kameránk. A következő hét elején sem nyugodott meg a légkör: hétfőre virradó éjszaka egy zivataros csapadéktömb okozott sokfelé jelentős csapadékot a középső országrészben.
Leszakadt az ég Pesten!
Szombaton estefelé óriási felhőszakadás zúdult Budapest északi részére. Az ICI Interaktív Meteorológia XVIII. kerületben kihelyezett mérőállomásának kamerája megörökítette, ahogy valósággal "leszakad az ég" a városrész felett, miközben Pest más részein csontszárazak maradtak az utak.
Rendkívül csapadékos volt a július
Az idei július az átlagosnál jóval csapadékosabb volt. Az ICI Interaktív Meteorológia mérései szerint országos területi átlagban közel kétszer, helyenként pedig több mint háromszor annyi eső esett, mint amennyi ilyenkor szokott.
Országos eső indult szerda délután
2014. július 30-án szerdán markáns kettősfront érte el hazánk térségét. A zivatarok várhatóan országszerte jelen lesznek egészen péntekig. Az extrém időjárásnak extrém élettani hatásai vannak. Cikkünk humánmeteorológiai tartommal olvasható.
Hétfőn is tomboltak a zivatarok
A vasárnapi égzengés után hétfőn napközben is megjelentek a konvektív csapadékot adó zivatarcellák. Intenzitásuk némiképp alulmúlja a vasárnapit, a főváros ismét elázott.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

…ha nem akar tovább szenvedni

az időjárástól…

kattintson

Nincs elérhetõ szöveges szavazás!

Arteriográfos vizsgálat

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat