2014. október 22., Előd

Szöveges előrejelzés

Szerdán hajnalban itt az igen erős hidegfront!


ICI Interaktív Zrt. - 2014. október 21., kedd, 15:08

Szerda hajnalban egy újabb, nagyon erős hidegfront tör be, ami mögött nagy sebességgel sarkvidéki eredetű levegő áramlik a Kárpát-medencébe. A viharossá fokozódó szél mellett hirtelen lezúduló, jelentős csapadékkal is számolni kell. A hét második felében is hűvös, eleinte szeles, csapadékos időre számíthatunk.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.

Részletes előrejelzés


Ma este nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de keleten még változóan felhős lesz az ég. A Dunántúlon egyre többfelé elered az eső, záporokra, zivatarokra is számíthatunk. Éjszaka a markáns hidegfront hatására erősen felhős, borult lesz az ég és intenzív eső, zápor, néhol zivatar várható. Nyugaton, hajnalra középen is erős, helyenként viharos északnyugati szél lesz, másutt időnként megélénkül a déli szél. Késő este 12, 17 fok, hajnalban 7, 12 fok várható.


Szerdán délelőtt az erősen felhős, borult égből főleg középen és keleten számíthatunk kiadós esőre, záporra, néhol zivatar is lehet. Közben északnyugaton elkezdődik a felhőzet felszakadozása és megszűnik a csapadék. Délután keleten, északkeleten az erősen felhős borult égből további eső, zápor várható. Másutt, főleg a Dunántúlon felszakadozik, csökken a felhőzet, helyenként futó zápor alakulhat ki. Megerősödik az északnyugati szél, főleg a hajnali, délelőtti órákban a Dunántúlon és a középső országrészben viharos széllökések alakulnak ki.  A legmagasabb hőmérséklet mindössze 7, 14 fok között várható.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Csütörtökön kellemetlen, hűvös idő lesz. A gyakran erősen megnövekvő felhőzetből többfelé esőre, záporra számíthatunk. Délután északkeleten szakadozhat fel a felhőzet. Erős lesz az északnyugati szél, az esti órákra nyugaton viharos széllökések is lehetnek. 8, 12 fokra melegszik a levegő.

Pénteken többnyire erősen felhős, borult lesz az ég. Többfelé, több alkalommal számíthatunk eső, zápor kialakulására. Délutántól keleten szakadozhat fel a felhőzet. Az északi szél erős lesz, nyugaton és északkeleten viharos széllökés is kialakul. 7, 12 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton erősen, majd változóan felhős lesz az ég, eleinte szórványosan alakul ki kisebb eső, zápor. Délutántól csökken a csapadékhajlam. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 8, 13 fok között alakul.

Vasárnap a reggeli ködfoltok feloszlását követően többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég. Sok napsütés várható, ennek ellenére hűvös időre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A délkeleti szél mérsékelt lesz. 10, 15 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn a reggeli ködök délelőtt feloszlanak, ezt követően napos, de hűvös idő várható. Csapadék nem lesz. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. 10, 15 fokra számíthatunk.

Kovács Henrik fotója

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Legfrissebb érdekességek, megfigyelések, cikkek

Sarkvidéki hideg és szélvihar érkezik szerda reggelre
Markáns változás előtt áll időjárásunk, a következő napokban végérvényesen beköszönt az "igazi" ősz, véget érnek az enyhe, késő nyárias napok. Keddre és szerdára virradóra is hidegfront érkezik térségünkbe, utóbbi mögött ráadásul sarkvidéki eredetű, jóval hidegebb légtömeg érkezik, az utána napokig erős, a Dunántúlon viharossá fokozódó szél miatt pedig extrém alacsony lesz a hőérzet. Hétvégére pedig talaj menti fagyok jöhetnek, sőt, néhol 2 méteren is kevéssel 0°C alá süllyedhet hajnalra a hőmérséklet. A hidegfrontok természetesen szervezetünket is rendkívül megterhelik, cikkünkben azt is elmondjuk, hogyan készülhet fel erre.
Enyhülő időben romlik a figyelem
Október második hetében lassú enyhülés veszi kezdetét térségünkben. Növekszik a napi hőingás mértéke, a melegfront jellegű időben pedig sokak körében csökken a figyelem, romlik a koncentrálóképesség. Humánmeteorológia.
Talajmenti faggyal kezdődik a csillagászati ősz
2014. szeptember 23-án, hajnalban beköszöntött a csillagászati ősz. Ezzel együtt időjárásunk is egyértelműen ősziesre fordult, hiszen a szeles 23-át követően a 24-re virradó éjszaka többfelé számíthatunk talajmenti fagyra. Cikkünkben humánmeteorológiai tanácsokat is olvashat!
Tippek a hétfői hidegfronthoz
Előrejelzéseink napok óta mutatják, hogy markáns hidegfront érkezik szeptember 22-én, hétfőn. Mivel előtte több napos gyenge melegfronti hatás érvényesül, a szervezetet hirtelen változás éri. Olvassa el cikkünket és készüljön fel Ön is az érkező frontra!
Végre javul az idő
A több mint hat napig a térségünkben veszteglő ciklon kettősfrontja végre feloszlik, a következő pár napban már nem kell jelentős esőzéstől tartani. Ezzel együtt egyre több napsütés melegíti a levegőt.
Kéthavi csapadék is eshet
A következő napokban átmenetileg véget ér a késő nyári, több-kevesebb napsütéssel tarkított idő: szerdától a hétvégéig tartósan borongós, esős idő várható. Az ország nagy részén jelentős, többnyire egy-, de helyenként akár kéthavi csapadékmennyiséget meghaladó eső is eshet a következő 4-5 nap során! A magyarországi folyók többségén ismét árhullám várható.
Az elmúlt 100 évben alig esett ennyi eső júliusban - összefoglaló az idei nyárról
A 2014. évi nyár ugyan igencsak szűkölködött hőmérsékleti szélsőértékekben, de azért idén sem maradtunk kirívó, extrém események nélkül a nyáron – ezek azonban leginkább a csapadékmennyiségekhez voltak köthetőek: az elmúlt 100 év egyik legcsapadékosabb júliusát éltük meg.
Nyugaton esős, őszies, keleten késő nyári idővel kezdődik a tanév
Az ország nyugati és keleti felében eltérő időjárással kezdődik a tanév szeptember 1-jén, hétfőn: míg a Dunántúlon egy lelassult frontrendszer esős, hűvös időt okoz, addig a front előtt, keleten még kellemes, meleg, késő nyári időben indulhatnak iskolába a diákok.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

…ha nem akar tovább szenvedni

az időjárástól…

kattintson

Nincs elérhetõ szöveges szavazás!

MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Arteriográfos vizsgálat

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat