2018. február 22., Gerzson

Szöveges előrejelzés

Nyugaton tartja magát a havazás, a hideg, helyenként hófúvással!


ICI Interaktív Zrt. - 2018. február 22., csütörtök, 16:52

Pénteken többnyire erősen felhős időre számíthatunk, az északkeleti tájak kivételével havazás, középen havas eső, délkeleten eső is várható. Az erős északi, északkeleti szél nyugaton, délnyugaton hófúvást okozhat. A hétvégén északkelet felől igen hideg, szibériai eredetű levegő ér el bennünket!

Részletes előrejelzés

 

Ma este és éjszaka erősen felhős, borult lesz az ég, többfelé várható havazás, főleg délkeleten havas eső, eső. Élénk, erős lesz az északkeleti szél. Este -2, 3 fokot, hajnalban -3, 1 fokot mérhetünk.

Pénteken északkeleten szakadozhat a zárt felhőzet, másutt az erősen felhős égből elszórtan havazás, helyenként havas eső, délkeleten eső várható. Erős lesz az északkeleti szél, mely nyugaton hófúvást okozhat. Kora délután -1, 6 fok várható, keleten lesz a melegebb.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Szombaton délen is lecsökken a felhőzet és gyengén felhős, derült lesz az ég, sok napsütésre készülhetünk. Csapadék nem várható. Az északkeleti szél erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2, 3 fok között alakul.

Vasárnap északon kevés, délen több felhő várható, helyenként hózápor kialakulhat. Erős lesz az északkeleti szél. -5, -1 fokra számíthatunk a legmelegebb órákban.

Hétfőn többször erősebben felhős lesz az ég, elszórtan kisebb havazás alakulhat ki. Az északkeleti szél erős lesz. -6, -2 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden erősen felhős, borult lesz az ég és többfelé alakulhat ki havazás, hófúvásra is számítani kell. Erős lesz az északi szél. A hőmérséklet csúcsértéke -5, -1 fok között alakul.

Szerdán zömében erősen felhős lesz az ég, szórványosan havazás, hózápor várható, hófúvásra is számítani kell. Az északnyugati szél erős lesz. -7, -2 fokra melegszik a levegő .

Köszönjük a képet Gazdag Eszter kedves olvasónknak!

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Érdekességek, megfigyelések, cikkek

Szeptemberrel beköszönt az ősz?
Pénteken már szeptember elsejét írunk, kezdődik az ősz és az iskola. Cikkünkből megtudhatja, hogy milyen időre készülhet a tanévnyitón, illetve mire számíthat az ősz első napjaiban.
Visszatér a hőség!
Alig hagytuk magunk mögött az előző kánikulai időszakot, máris egy újabbal nézünk szembe. Az országossá fokozódó hőség pedig a hétvégén már nem csak az arra érzékenyek, de másoknál is sokféle panaszt okozhat. Cikkünkből megtudhatja, hogyan vészelheti át a megterhelő napokat!
Helyenként 20 fokot zuhant a hőmérséklet!
A napközben átvonuló hidegfront miatt délen, illetve a Dunától keletre helyenként majdnem 20 fokkal estek vissza a hőmérsékleti csúcsértékek!
Több mint 10 fokos lehűlést hoz a markáns front!
Az országos hőséget követően szombat estétől egy markáns hidegfront hoz 10, 15 fokos lehűlést, az azt követő napokban pedig a sokéves átlag alá csökken a hőmérséklet. A hirtelen változás sokaknál okozhat intenzív panaszokat, cikkünkből kiderül, hogyan vészelheti át a megterhelő időszakot!

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

DNV GL - ISO 9001

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat