2014. november 24., Emma

Szöveges előrejelzés

Párás, szürke napok jönnek


ICI Interaktív Zrt. - 2014. november 23., vasárnap, 14:41

Hétfőn sem várható változás az időjárásban, többnyire borul, nyirkos idő lesz. A hét közepétől lehet helyenként több napsütés, de jelentős javulás nem várható a hét végéig.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.

Részletes előrejelzés

 

Este és éjszaka is többnyire borult lesz az ég, a nyugati határnál lehet kevesebb felhő az égen. Foltokban ismét köd képződik, szitálás is előfordulhat. Gyenge lesz a szél, este 2, 6, hajnalban -2, +4 fok várható.

Hétfőn délelőtt a reggeli köd helyenként megmaradhat, emellett országszerte sok lesz a felhő, napos körzetek csak a nyugati határnál fordulhatnak elő. Csapadék szitálás formájában alakulhat ki.   Délután borongós, párás, fényszegény időre számíthatunk, északnyugaton vékonyodhat el a felhőzet. Néhol szitálás is előfordulhat, ezen kívül csapadék nem valószínű. Mérséklet keleties szél mellett 3, 8 fokos legmagasabb hőmérsékletekre számíthatunk.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Kedden a reggeli ködfoltok helyenként tartósan megmaradnak. A legtöbb helyen borult lesz az ég, délen szakadozhat fel néhol rövid időre a felhőzet. Elszórtan alakul ki szitálás. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 7 fok között alakul.

Szerdán fényszegény, lehangoló időre készülhetünk, csak néhol vékonyodhat el rövid időre a felhőtakaró. Többfelé párás marad a levegő, a reggeli ködfoltok pedig néhol makacsnak bizonyulnak. A délkeleti szél mérsékelt lesz. 2, 7 fokra számíthatunk.

Csütörtökön sokfelé borult lesz az ég, folytatódik a párás idő, északnyugaton azonban néhol felszakadhat hosszabb-rövidebb időre a felhőzet. Reggelre foltokban köd képződik. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. Kora délután 2, 7 fok várható.

Pénteken marad a borult, párás idő, délnyugat felől pedig gyenge csapadékzóna érkezik. Az ország délkeleti részén nem valószínű csapadék, máshol azonban előfordulhat kisebb eső. A délkeleti szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 1, 6 fok között alakul.

Szombaton kezdetben erősen felhős, borult lesz az ég, és elszórtan várható gyenge eső, majd délnyugat felől felszakadozik a felhőzet. A Dunántúlon pár órás napsütésre is számíthatunk. Változó irányú szél lesz. 3, 9 fokra melegszik a levegő.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Legfrissebb érdekességek, megfigyelések, cikkek

Három kettősfront hat nap alatt
November 13-tól kezdve 6 nap alatt három kettősfront is érkezik, ráadásul egyre nagyobb csapadékot okoznak. A jelenlegi előrejelzések szerint november 18-án országos eső várható. Olvassa el cikkünket és tudjon meg többet a kettősfrontokról, valamint azok élettani hatásairól!
Tavasz ilyenkor, novemberben?!
Ugyan csak képletesen, de a címben feltett kérdésre a válasz: igen! November elején ugyanis az átlagosnál több – 5-én, szerdán akár 10! – fokkal enyhébb idő várható hazánkban, és a hét második felében fölénk húzódó frontzóna sem hoz jelentős lehűlést. Ez a szokatlan idő természetesen szervezetünkre is hatással van, a következő napokban elsősorban fáradékonyságra és fejfájásra panaszkodhatunk. Cikkünkből az is kiderül, hogyan enyhíthetjük ezeket a hatásokat.
Figyelem! Egy órával hosszabb a nap
Ahogyan azt már évtizedek alatt megszokhattuk, október utolsó vasárnapjára virradó hajnalban hazánkban is kezdetét veszi a téli időszámítás. Emiatt az elkövetkező napokban átmenetileg felborulhat a bioritmusunk.
Özönvíz sújtotta Zala megyét
A kedd este érkezett markáns hidegfront nem fukarkodott a csapadékkal: a Dunántúl egyes részeire pár óra alatt két teljes havi eső zúdult le!
Sarkvidéki hideg és szélvihar érkezik szerda reggelre
Markáns változás előtt áll időjárásunk, a következő napokban végérvényesen beköszönt az "igazi" ősz, véget érnek az enyhe, késő nyárias napok. Keddre és szerdára virradóra is hidegfront érkezik térségünkbe, utóbbi mögött ráadásul sarkvidéki eredetű, jóval hidegebb légtömeg érkezik, az utána napokig erős, a Dunántúlon viharossá fokozódó szél miatt pedig extrém alacsony lesz a hőérzet. Hétvégére pedig talaj menti fagyok jöhetnek, sőt, néhol 2 méteren is kevéssel 0°C alá süllyedhet hajnalra a hőmérséklet. A hidegfrontok természetesen szervezetünket is rendkívül megterhelik, cikkünkben azt is elmondjuk, hogyan készülhet fel erre.
Enyhülő időben romlik a figyelem
Október második hetében lassú enyhülés veszi kezdetét térségünkben. Növekszik a napi hőingás mértéke, a melegfront jellegű időben pedig sokak körében csökken a figyelem, romlik a koncentrálóképesség. Humánmeteorológia.
Talajmenti faggyal kezdődik a csillagászati ősz
2014. szeptember 23-án, hajnalban beköszöntött a csillagászati ősz. Ezzel együtt időjárásunk is egyértelműen ősziesre fordult, hiszen a szeles 23-át követően a 24-re virradó éjszaka többfelé számíthatunk talajmenti fagyra. Cikkünkben humánmeteorológiai tanácsokat is olvashat!
Tippek a hétfői hidegfronthoz
Előrejelzéseink napok óta mutatják, hogy markáns hidegfront érkezik szeptember 22-én, hétfőn. Mivel előtte több napos gyenge melegfronti hatás érvényesül, a szervezetet hirtelen változás éri. Olvassa el cikkünket és készüljön fel Ön is az érkező frontra!

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

…ha nem akar tovább szenvedni

az időjárástól…

kattintson

MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Arteriográfos vizsgálat

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat