2015. november 29., Taksony

Szöveges előrejelzés

Elmegy a front, kisüt a nap


ICI Interaktív Zrt. - 2015. november 29., vasárnap, 07:45

Vasárnap már inkább csak keleten, és csak a nap első felében lehet vegyes halmazállapotú csapadék, egyre többfelé kisüt a nap. A változékonyság megmarad a jövő héten is, ezzel együtt azonban egyre melegebb levegő érkezik.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.


Részletes előrejelzés

 

Mit jósolt Katalin? Kattintson ide a válaszért!


 

Ma délelőtt keleten még előfordulnak erősen felhős tájak, de ott is csökken a felhőzet. Máshol a változékony időben egyre hosszabb napos időszakok várhatóak. A keleti határnál eleinte lehet gyenge eső, majd ott is megszűnik a csapadék.  Délután kezdetben mindenhol napos idő lesz jellemző, majd nyugat felől újabb felhősödés kezdődik. Csapadékra nem kell készülni. Az északnyugati szelet eleinte sokfelé erős lökések kísérik, délutántól azonban valamelyest mérséklődik és nyugatira, délnyugatira fordul a légmozgás. A maximumhőmérséklet 4, 8 fok között alakul.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Hétfőn országszerte erősen felhős, borult időre számíthatunk, többfelé várható eső. Délnyugaton lehet szakadozottabb a felhőzet, itt néhány órára a nap is kisüt. Erős lesz a nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 10 fok között alakul.

Kedden az ország jelentős részén erősen felhős, borult marad az ég, többfelé kell esőre számítani. Délnyugaton lehet kicsit több napsütésre számítani, itt csapadék nem lesz. A nyugati szél erős lesz. 6, 11 fokra számíthatunk.

Szerdán csak kevés felhő zavarhatja a sok napsütést. Csapadék nem lesz. Élénk lesz a délnyugati szél. 7, 12 fokra melegszik a levegő.

Csütörtökön a sok napsütés mellett csak kevés felhő lehet az égen. Csapadék nem várható. A délkeleti szél mérsékelt lesz. Kora délután 7, 12 fok várható.

Pénteken észak, északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de délen sok lesz a napsütés. Délutántól egyre több helyen számíthatunk esőre, havas esőre. Megerősödik az északnyugati szél. 5, 10 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kovács Henrik fotója

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Legfrissebb érdekességek, megfigyelések, cikkek

Mit vár Katalin az idei karácsonyra?
"Ha Katalin kopog, akkor a karácsony locsog" - tartja a néphagyomány. De vajon mit jelent ez az idei karácsonyra nézve? Cikkünkből megtudhatják!
Télies fordulat!
November első fele hazánkban az átlagosnál jóval enyhébb volt, több melegrekord is megdőlt. Azonban az előrejelzések szerint hétvégére jelentős lehűlés várható, érdemes elővenni a télikabátokat. Részletek a cikkben!
20 fok különbség!
Miközben keleten a köd, nyugaton kis híján a nyár volt az úr november 8-án!
Komoly erőpróba szervezetünknek az óraátállítás!
Vasárnap hajnali három órakor kettő órára kell visszaállítani az órákat, ezzel pedig elkezdődik a téli időszámítás. Ez az egy órás változás is rendkívüli hatással lehet szervezetünkre. A részletekért olvassa el cikkünket!
Vége a frontos napoknak, ez várható a hét végéig
A következő napokban a napsütésé lesz a főszerep, mindössze pénteken kell átmeneti felhősödésre számítani. Kedvezően alakul az élettani helyzet. Reggelente viszont a párás, ködös időben előfordulhatnak panaszok. Ha kíváncsi a jelentkező tünetekre, olvassa el cikkünket!
Tartós fényhiány jellemzi majd október második felét is?
Az elmúlt időszakban általában országszerte erősen felhős, borult volt az ég. A tartós fényhiány miatt sokszor lehangoltabbak, fáradékonyabbak lehettünk a megszokottnál. Vajon ez várható egész októberben? A következő napok várható időjárásáról többet megtudhat, ha elolvassa cikkünket!
Hideg októberi napok
Míg szeptemberben több napi melegrekord is megdőlt, addig októberben a hőmérsékleti értékek nagyrészt a sokéves átlag alatt alakultak. Vajon a lehűlés a következő napokban is folytatódik? Cikkünkből megtudhatják!
Jön a hideg!
A szívbetegek, az érrendszeri betegségekkel élők és a fejfájósok kellemetlen napok elé néznek: tartós kettősfronti hatással folytatódik az október, és jön az első komolyabb lehűlés is. Olvassa el, mire számíthat!

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Arteriográfos vizsgálat

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat