2014. december 19., Viola

Szöveges előrejelzés

Jönnek-mennek a hidegfrontok


ICI Interaktív Zrt. - 2014. december 19., péntek, 15:17

A szombaton hajnalban érkező hidegfront átrobog felettünk, mögötte hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, habár szeles lesz az idő. Este újabb front érkezik, ennek ellenére még több napig marad az ilyenkor szokásosnál több fokkal melegebb idő.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.

 

Részletes előrejelzés

 

 

Este és éjszaka északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, hidegfront érkezik. Néhol lehet futó zápor, de nagy csapadék nem várható a frontból. A szél nyugatira, északnyugatira fordul, többfelé megélénkül, a Kisalföldön megerősödik. A hajnali órákban 3, 7 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton délelőtt a hajnali front gyorsan áthalad felettünk, mögötte szakadozik, csökken a felhőzet. A Dunántúlon többfelé a nap is kisüt. Keleten lehet még egy-két futó zápor, az ország legnagyobb részén azonban csapadék nem várható.  Délután kezdetben országszerte napos idő lesz, majd északnyugat felől újabb felhősödés kezdődik. Számottevő csapadék még nem várható, legfeljebb a nyugati határ közelében lehet néhol futó zápor. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül, az északi megyékben átmenetileg megerősödik. A csúcshőmérséklet 7, 12 fok között várható.

Vasárnap felhőátvonulások várhatóak, a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütés mindenhol lehet. A nap első felében erősen felhős lesz az ég, majd gyorsan csökken a felhőzet, és délután már nagyrészt napos időre számíthatunk. Elszórtan lehet futó zápor, hajnalban a hegyvidékeken átmeneti havas eső. Erős lesz az északnyugati szél. 5, 10 fokra számíthatunk.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Hétfőn változóan, északon többnyire erősen felhős lesz az ég, a legtöbb napsütés délnyugaton valószínű. estig számottevő csapadékra nem számíthatunk, akkor helyenként már elered az eső. A délnyugati szél erős lesz. 4, 9 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden egy hazánktól északkeletre hullámzó frontzóna hatására változóan, többször erősen felhős lesz az ég, de helyenként előbukkanhat a nap. Említést érdemlő csapadék nem várható. Erős lesz a nyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 7, 12 fok között alakul.

Szerdán csökken a felhőzet, néhol szinte zavartalan napsütésre van kilátás. Csapadék sehol sem lesz. A nyugati szél élénk lesz. 7, 12 fokra melegszik a levegő.

Csütörtökön reggelre helyenként ködfoltok képződnek, amik néhol csak lassan oszlanak fel. A többi tájon azonban pár órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű, csak reggel lehet ködszitálás. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. 4, 9 fok között tetőzik a hőmérséklet.

 

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Legfrissebb érdekességek, megfigyelések, cikkek

Hidegfrontok hétvégéje
Szombaton és vasárnap is hidegfront alakítja az időjárást. Az ilyen markáns légköri változásoknak komoly élettani hatásuk lehet, amennyiben Ön frontérzékeny.Készüljön fel rá hasznos tanácsainkkal!
Elázik a Télapó
December 6-án menetrendszerűen megérkezik a Télapó a magyar gyerekekhez is. A hagyomány szerint szánnal szokott közlekedni,de az idén sajnos ez nem fog neki összejönni...
"Jégkatasztrófa" a tél első napján
Friss! December 3., szerda reggel: A hétfőihez hasonló, életveszélyes közlekedési helyzetet okozó ónos eső kedden már nem volt, és a mai napon sem várható. Pest megyében és az Északi-középhegységben azonban még most is többfelé járhatatlanok az utak. Az ország északi felén ónos esővel, rendkívüli időjárással kezdődött a meteorológiai tél. A Budai-hegységben, a Pilisben és a Mátrában kritikussá vált a helyzet, megbénult a közlekedés.
Három kettősfront hat nap alatt
November 13-tól kezdve 6 nap alatt három kettősfront is érkezik, ráadásul egyre nagyobb csapadékot okoznak. A jelenlegi előrejelzések szerint november 18-án országos eső várható. Olvassa el cikkünket és tudjon meg többet a kettősfrontokról, valamint azok élettani hatásairól!
Tavasz ilyenkor, novemberben?!
Ugyan csak képletesen, de a címben feltett kérdésre a válasz: igen! November elején ugyanis az átlagosnál több – 5-én, szerdán akár 10! – fokkal enyhébb idő várható hazánkban, és a hét második felében fölénk húzódó frontzóna sem hoz jelentős lehűlést. Ez a szokatlan idő természetesen szervezetünkre is hatással van, a következő napokban elsősorban fáradékonyságra és fejfájásra panaszkodhatunk. Cikkünkből az is kiderül, hogyan enyhíthetjük ezeket a hatásokat.
Figyelem! Egy órával hosszabb a nap
Ahogyan azt már évtizedek alatt megszokhattuk, október utolsó vasárnapjára virradó hajnalban hazánkban is kezdetét veszi a téli időszámítás. Emiatt az elkövetkező napokban átmenetileg felborulhat a bioritmusunk.
Özönvíz sújtotta Zala megyét
A kedd este érkezett markáns hidegfront nem fukarkodott a csapadékkal: a Dunántúl egyes részeire pár óra alatt két teljes havi eső zúdult le!
Sarkvidéki hideg és szélvihar érkezik szerda reggelre
Markáns változás előtt áll időjárásunk, a következő napokban végérvényesen beköszönt az "igazi" ősz, véget érnek az enyhe, késő nyárias napok. Keddre és szerdára virradóra is hidegfront érkezik térségünkbe, utóbbi mögött ráadásul sarkvidéki eredetű, jóval hidegebb légtömeg érkezik, az utána napokig erős, a Dunántúlon viharossá fokozódó szél miatt pedig extrém alacsony lesz a hőérzet. Hétvégére pedig talaj menti fagyok jöhetnek, sőt, néhol 2 méteren is kevéssel 0°C alá süllyedhet hajnalra a hőmérséklet. A hidegfrontok természetesen szervezetünket is rendkívül megterhelik, cikkünkben azt is elmondjuk, hogyan készülhet fel erre.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

…ha nem akar tovább szenvedni

az időjárástól…

kattintson

MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Arteriográfos vizsgálat

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat