2015. január 31., Marcella

Szöveges előrejelzés

Átmeneti megkönnyebbülés


ICI Interaktív Zrt. - 2015. január 31., szombat, 07:28

A ciklonok között szombaton átmenetileg javul az idő, vasárnap azonban újabb havazás, és rossz idő várható. A légkör nem nyugszik, ezt követően is marad a rendkívüli változékonyság.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.

Részletes előrejelzés 

 

Ma délelőtt nyugat felől csökken, szakadozik a felhőzet, de keleten még többnyire erősen felhős, borult lesz az ég. A Tiszántúlon eleinte számíthatunk néhol havazásra, hószállingózásra, máshol csapadék már nem várható.  Délután keleten még lehetnek felhős tájak, de az ország legnagyobb részén a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Számottevő csapadékra nem számíthatunk. Kezdetben erős lökések kísérhetik a nyugati szelet, majd délire fordul, és átmenetileg mérséklődik a légmozgás. A csúcshőmérséklet 0, +6 fok között várható.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Vasárnap délnyugat felől beborul az ég. Napközben főként délen és nyugaton várható változó intenzitású havazás, néhol havas eső, estére azonban a csapadéktevékenység az északkeleti tájakra is kiterjed. Megerősödik az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1, 4 fok között alakul.

Hétfőn a változóan felhős időben felhőátvonulások várhatóak, emellett mindenhol várható némi napsütés is. Csapadék napközben már nem valószínű. Az északnyugati szél élénk lesz. -1, 4 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden kezdetben napos, de hideg időre számíthatunk, délután viszont nyugat felől többször megnövekszik a felhőzet. Csapadék sehol sem lesz. Megerősödik a déli szél. Kora délután -1, 3 fok várható.

Szerdán borult lesz az ég, sokfelé várható csapadék. Északon és nyugaton havazásra, keleten, délkeleten kiadós esőre számíthatunk. Változó irányú szél lesz. 0, 5 fokra melegszik a levegő.

Csütörtökön erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék: nyugaton és délnyugaton havazásra, északkelet felé haladva egyre inkább havas esőre, északkeleten esőre számíthatunk. Erős lesz az északi szél. Kora délután -2, 1 fok várható.

 

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Legfrissebb érdekességek, megfigyelések, cikkek

Elképesztő: már megint péntektől igazán rossz az idő! (frissült!)
Ahogy az elmúlt hetekben szinte már megszokhattuk, most is pénteken érkezett meg az igazán rossz idő: egy markáns ciklon halad át felettünk, amelyet az Alföldön viharos szél, északon és nyugaton pedig vegyes halmazállapotú, de jelentős mennyiségű csapadék is kísér. Szombaton csak átmenetileg javul az idő, vasárnap már egy újabb ciklon hozhat ismét csapadékot.
Hófúvás is volt a Dunántúlon!
Egy erős ciklon okozott csapadékos hétvégét hazánkban. A Dunántúlon a havazás mellett erős, viharos északi szél lesz jellemző hétfő reggelig, a hófúvások miatt nem tanácsos útnak indulni! Emellett máshol is kiadós csapadék esett.
Már megint a hétvégén lesz a legrosszabb az idő
Pénteken dél, délkelet felől egy mediterrán ciklon felhő- és csapadéksávja érkezik a Kárpát-medencébe: a jövő hét elejéig tartósan borult, csapadékos idő várható, sőt, a fokozatos lehűlés hatására vasárnapra az eső mindenhol havazásba vált át. Nyugaton ráadásul napokig viharos szélre is készülni kell.
Hópamacs hullott az égből – olvasónk látványos videója
Olvasónk, Németh István László nagyon látványos és különleges jelenséget örökített meg: hópihe helyett "hópamacsok" hullott az égből! A különös csapadékformát az általa készült látványos videón tekinthetik meg!
Éjjeli(!) melegrekordok, 20 fok és gyönyörű színek a tél közepén
Mindössze 10 napot kellett várni 2015-ben az első hőmérsékleti rekordra: január második hétvégéjén egymás után dőltek meg a budapesti és az országos melegrekordok – a többségük ráadásul éjjel! A különleges szombati napot a többfelé előforduló szivárvány és a gyönyörű naplemente koronázta meg.
Megterhelő hétvége
A hétvége fronthelyzete rendkívüli módon megterhelő lesz, és nem csak a frontérzékenyek, hanem még az egészséges szervezettel rendelkezők számára is! A pénteki hideg- és kettősfront után szombaton napközben melegfront, este pedig hidegfront érkezik. Nem fogunk unatkozni.
Hidegfrontérzékenyek, figyelem!
Január első hétvégéjén hidegfront alakítja az időjárást. Az ilyen markáns légköri változásoknak komoly élettani hatásuk lehet, amennyiben Ön frontérzékeny. Készüljön fel rá hasznos tanácsainkkal!
Ónos esővel indul az új év!
Alig kezdődött el a 2015-ös év, máris itt az első nagyon veszélyes időjárási helyzet: a 2-án, péntek este érkező hidegfront csapadéksávja a Dunától keletre és délen többfelé okozhat ónos csapadékot. Rendkívül veszélyes ilyenkor közlekedni, ha tehetik, maradjanak otthon!

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

A légzőrendszert támogató  meteogyógyászati egészségcsomag.

…ha nem akar tovább szenvedni

az időjárástól…

kattintson

MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Arteriográfos vizsgálat

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat