2015. április 19., Emma

Szöveges előrejelzés

Viharos széllel kezdődik a hét


ICI Interaktív Zrt. - 2015. április 19., vasárnap, 16:35

Hétfőn változékony, szeles idő várható, napközben országszerte megerősödik, északon és északkeleten időnként viharossá is fokozódik a szél. A folytatásban lassan erősödik a nappali felmelegedés, sok napsütés várható, de marad az erős szél is.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.

Részletes előrejelzés

Ma este a legtöbb helyen felszakadozik, csökken a felhőzet, éjszaka az ország nagy részén már derült lesz az ég, csak északkeleten lehetnek erősebben felhősebb tájak, illetve hajnalra az északi határvidéken kissé megnövekszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem lesz. Az északnyugati szél mérsékelt marad. Késő estére 2, 8, hajnalra -2, +4 fok közé süllyed a hőmérséklet, a szélvédett, fygzugos helyeken, völgyekben fog fagyni, de talaj menti fagyra másutt is számítani kell!

Hétfőn délelőtt észak felől átmenetileg, rövid időre megnövekszik, majd csökken a felhőzet, eleinte délen, később inkább északon lehet sok napsütés. Számottevő csapadékra sehol sem kell számítanunk. Délután a több-kevesebb napsütés mellett mindenhol erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, de csak északkeleten fordulhat elő elszórtan zápor, másutt számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél napközben mindenhol megerősödik, északon, északkeleten helyenként átmenetileg viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 18 fok között valószínű.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Kedden eleinte túlnyomóan napos idő várható, fátyolfelhős és derült tájak is lesznek, majd nyugaton kissé, keleten erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet. Napközben legfeljebb a keleti határszélen, este az Északi-középhegységben többfelé, másutt szórványosan lehet futó zápor. A Dunántúlon és északkeleten többfelé megerősödik az északi, északnyugati szél. 12, 19 fokra melegszik a levegő, északkeleten lesz a leghűvösebb, nyugaton, délnyugaton a legmelegebb.

Szerdán eleinte keleten felhősebb lesz az ég, majd csökken a felhőzet. Napközben a Dunántúlon kevesebb, keleten több gomolyfelhő képződik, nyugaton túlnyomóan napos, az ország keleti harmadában változóan felhős idő várható. Keleten elvétve lehet egy-egy futó zápor, de az ország nagy részén számottevő csapadék nem valószínű. Az északi szél megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és keleten helyenként megerősödik. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 20 fok között alakul, északkeleten lesz a leghűvösebb, nyugaton a legmelegebb.

Csütörtökön eleinte túlnyomóan napos, gyengén felhős idő várható, majd délutántól a Kisalföldön és északon megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és ezeken a tájakon estétől eső, záporis lehet. Másutt számottevő csapadék nem valószínű. Élénk lesz a déli szél. 17, 23 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Pénteken nyugat felől átmenetileg megnövekszik, majd csökken a felhőzet, inkább csak rövidebb napos időszakok lehetnek. Elszórtan várható eső, zápor, néhol zivatar is lehet. Változó irányú szél lesz. 18, 23 fokra melegszik a levegő.

Szombaton reggelre mindenhol csökken a felhőzet, eleinte túlnyomóan napos idő várható, majd nyugat felől tovább erősen megnövekszik a felhőzet, estére az északkeleti tájak kivételével beborul az ég. Többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is lehet. A délnyugati szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 19, 23 fok között alakul.

Kovács Henrik olvasónk fotója

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Legfrissebb érdekességek, megfigyelések, cikkek

10 fokos lehűlést hoz a pénteki hidegfront
A rekord meleget hozó, kora nyárias csütörtöki nap után péntek délután egy markáns hidegfront hoz 10 fokos lehűlést szombatra. Az azt követő napokban pedig tartósan a sokéves átlag alatt marad a hőmérséklet. A hirtelen változás sokaknál okozhat intenzív panaszokat, cikkünkből kiderül, hogyan vészelheti át a megterhelő időszakot.
Nem csak a nyuszi fog fázni húsvétkor
Hideg lesz az idei húsvét. Nem csak a nappali hőmérsékletek maradnak el jócskán az ilyenkor megszokottól, de hajnalra többfelé fagypont alá süllyedhet a hőmérő higanyszála. Az alacsony hőérzet és a megfelelő öltözködés mellett a tudatos táplálkozásra is érdemes ilyenkor fokozottan odafigyelni.
Még napokig szélvihar tépázza  az idegeinket
Viharos széllel köszöntött be az idei április, és a következő napokban is országszerte erős, többször viharos lesz a légmozgás. Ez a szervezetet is rendkívül igénybe veszi, cikkünkben nem csak a lehetséges panaszokról, de azok megelőzéséről, enyhítéséről is olvashat!
Egy órával kevesebbet alhatunk
Vasárnapra virradó hajnalban kezdetét veszi a nyári időszámítás. Hajnali 2 órakor 1 órával előbbre kell állítani az órákat. A következő napokban átmenetileg felborulhat a bioritmusunk, alvászavarok is jelentkezhetnek. Olvassa el, hogyan védheti ki az óraátállítás kellemetlen hatásait!
Tavaszi napéjegyenlőség pénteken
Idén március 20-ára esik a napéjegyenlőség, amely egyben a csillagászati tavasz kezdetét is jelenti az északi féltekén.Érdekesség, hogy ezen a napon napfogyatkozást is megfigyelhetünk hazánkból!
Napfogyatkozást csodálhatunk meg!
Március 20-án nem csak napéjegyenlőség lesz, hanem részleges napfogyatkozást is megfigyelhetünk hazánk területéről!
Sándor, József, Benedek már meghozták a meleget
Csak a népi mondóka szerint kezdődik most a tavasz, hiszen már pár napja igazán kellemes hőmérsékletek és sok napsütés jellemzi az időjárást. Ez vajon így is marad?
Most nem lesz tél március 15-én!
Az idén tavaszi időben tölthetjük a nemzeti ünnepet, a két évvel ezelőtti hóviharnak híre hamva sem lesz! Ugyan nem lesz zavartalan a napsütés, de igazi tavaszi időre számíthatunk.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

…ha nem akar tovább szenvedni

az időjárástól…

kattintson

Hozza magát kirobbanó formába!

MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Arteriográfos vizsgálat

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat