2014. szeptember 2., Rebeka

Szöveges előrejelzés

Elvonul a frontzóna


ICI Interaktív Zrt. - 2014. szeptember 2., kedd, 17:32

Szerdán kelet felől csökken a felhőzet, elhagyja térségünket a sokfelé jelentős csapadékot hozó frontzóna. Csak átmenetileg fordul azonban szárazabbra az idő, fülledt, záporos, zivataros napok jönnek.

ülönleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.

 

Részletes előrejelzés

 

Este és éjszaka kelet felől átmenetileg csökken a felhőzet, de a Dunántúlon többnyire még erősen felhős, borult lesz az ég. Inkább már csak délnyugaton várható további eső, zápor, de ott is csökken a csapadékhajlam. Az északias szelet többfelé élénk lökések kísérik. 14, 19 fok között alakul a minimumhőmérséklet. 

Szerdán délelőtt kelet, északkelet felől szakadozik a felhőzet, de továbbra is sok lesz a felhő felettünk. Hosszabb-rövidebb napos időszakokra az ország nagyobb részén számíthatunk, számottevő csapadék pedig nem várható.  Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő, a változékony időben keleten több, a Dunántúlon kevesebb napsütés valószínű. A késő délutáni óráktól dél, délkelet felől nedvesebb léghullámok érkeznek, és többfelé kell záporok, zivatarok kialakulására számítani. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, a Tiszántúlon, illetve zivatarok környezetében meg is erősödhet. A csúcshőmérséklet 22, 30 fok között valószínű, keleten lesz a melegebb.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Csütörtökön délnyugaton, délen erős, máshol változóan felhős időre készülhetünk. Elsősorban a Dunántúlon alakulhatnak ki elszórtan záporok, néhol zivatarok. Élénk lesz az északkeleti szél. 24, 30 fokra melegszik a levegő.

Pénteken a Dunántúl déli felén sok lesz a felhő, máshol viszont több-kevesebb napsütés melegíti a levegőt. Nyugaton szórványosan, másutt csak néhol alakulhat ki zápor, helyenként zivatar. A keleti szél élénk lesz. 21, 29 fokra számíthatunk.

Szombaton a naposabb délelőttöt követően többfelé erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és a nap második felében szórványosan záporok, zivatarok kialakulására lehet számítani. Változó irányú szél lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 29 fok között alakul.

Vasárnap sok napsütésre van kilátás, csak a hegyvidékek területén lehet több felhő az égen. Legfeljebb a nyugati határ mentén lehet egy-egy futó zápor. A szél mérsékelt marad. 27, 30 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn napos, igazán kellemes, nyárias időre van kilátás. Csapadék sehol sem lesz. Az északi szél élénk lesz. Kora délután 26, 29 fok várható.

 

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Legfrissebb érdekességek, megfigyelések, cikkek

Nyugaton esős, őszies, keleten késő nyári idővel kezdődik a tanév
Az ország nyugati és keleti felében eltérő időjárással kezdődik a tanév szeptember 1-jén, hétfőn: míg a Dunántúlon egy lelassult frontrendszer esős, hűvös időt okoz, addig a front előtt, keleten még kellemes, meleg, késő nyári időben indulhatnak iskolába a diákok.
Vihar a Balatonnál
A 2014. augusztus 27-én érkezett kettősfront átvonulása komoly zivatarok kialakulásához vezetett. A Balaton térségében peremfelhőt filmeztünk. A következő napokban már javul az idő.
Nem mindenhol maradt el a felhőszakadás augusztus 20-án
Egy hullámzó frontzónának köszönhetően idén sem volt unalmas augusztus 20-án az időjárás. Többfelé alakultak ki záporok, a déli, délkeleti és keleti megyékben zivtarok. Az előrejelzések szerint a fővárosra várt felhőszakadásnak is volt némi esélye, ez azonban elmaradt.
Igazi kirándulóidő
A hét utolsó napján és a következő hét elején is nagyon kellemes, túlnyomóan napos, igazi kirándulóidő várható országszerte. Csapadék is csak néhol és csak futó záporok formájában fordulhat elő. Nemzeti ünnepünkön viszont várhatóan visszatér a változékonyabb, csapadékosabb idő.
Özönvíz és ítéletidő volt Budapesten!
Brutális felhőszakadás okozott a fővárosban többfelé özönvizet 2014. augusztus 6-án, szerda délután. Az alig egy óra alatt lehulló rendkívüli – majdnem egyhavi! – csapadék a közlekedést is többfelé megbénította. Cikkünk látványos képekkel és videóval olvasható!
Zivatarok augusztus elején is
Augusztus első hétvégéje meglehetősen változékony időt hozott. A szombati fővárosi felhőszakadás utána vasárnap délután először a Balaton környékén észleltünk vonalba rendeződött zivatarokat, később a Mátrában fejlődtek intenzív csapadékot adó gomolyfelhők, amiket meg is örökített egyik kameránk. A következő hét elején sem nyugodott meg a légkör: hétfőre virradó éjszaka egy zivataros csapadéktömb okozott sokfelé jelentős csapadékot a középső országrészben.
Leszakadt az ég Pesten!
Szombaton estefelé óriási felhőszakadás zúdult Budapest északi részére. Az ICI Interaktív Meteorológia XVIII. kerületben kihelyezett mérőállomásának kamerája megörökítette, ahogy valósággal "leszakad az ég" a városrész felett, miközben Pest más részein csontszárazak maradtak az utak.
Rendkívül csapadékos volt a július
Az idei július az átlagosnál jóval csapadékosabb volt. Az ICI Interaktív Meteorológia mérései szerint országos területi átlagban közel kétszer, helyenként pedig több mint háromszor annyi eső esett, mint amennyi ilyenkor szokott.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

…ha nem akar tovább szenvedni

az időjárástól…

kattintson

Nincs elérhetõ szöveges szavazás!

Arteriográfos vizsgálat

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat