2014. szeptember 22., Móric

Szöveges előrejelzés

Erős hidegfront hoz többfokos lehűlést


ICI Interaktív Zrt. - 2014. szeptember 21., vasárnap, 14:43

Hétfőn hajnalban markáns hidegfront érkezik, ami gyorsan áthalad hazánk felett. A szórványos csapadék mellett sokfelé erős, néhol viharos széllel hideg levegő áramlik be a Kárpát-medencébe. A hét következő részében a fagyzugos vidékeken talajmenti fagyok is lehetnek.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.

Részletes előrejelzés

 

Este eleinte keleten is csökken, majd az éjszaka második felében északnyugat felől egy érkező hidegfront hatására ismét erősen megnövekszik a felhőzet. A Dunántúlon és a középső országrészben szórványosan várhat zápor, délnyugaton zivatar is, másutt csak néhol lehet futó zápor. Az északnyugatira forduló szél a Kisalföldön megélénkül, másutt reggelig mérsékelt marad. Este 14, 19, hajnalban 12, 17 fokot mérhetünk. 

Hétfőn délelőtt a hajnalban érkezett hidegfront gyorsan halad kelet felé, sokfelé lesz erősen felhős az ég. Közben északnyugaton már egyre többfelé kisüt a nap, ott felhőátvonulásokra számíthatunk. Főleg keleten, délkeleten várható szórványos zápor, zivatar. Délután a hidegfront elhagyja az országot, mögötte északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. A felhőátvonulásokból főként keleten, északkeleten, illetve a déli területeken alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatar is lehet. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon és a középső tájakon megerősödik, errefelé viharos lökések is kísérhetik! A csúcshőmérséklet 16, 21 fok között várható, a hőérzet ennél alacsonyabb lesz.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Kedden a változó felhőzet mellett a Dunántúlon több, keleten kevesebb napsütés valószínű. A felhőátvonulásokból elszórtan alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatar is lehet. Erős lesz az északnyugati szél. Kora délután 14, 20 fok várható.

Szerdán napos, száraz, de hűvös idő várható, csak kevés felhő jelenik meg az égen. A nyugati szél mérsékelt lesz. 13, 18 fokra számíthatunk.

Csütörtökön a derült reggelt követően is marad a napos idő, csak délután növekszik meg helyenként a gomolyfelhőzet. Számottevő csapadék nem várható. Megélénkül az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 21 fok között alakul.

Pénteken északnyugat felől többfelé erősen megnövekszik a felhőzet, inkább csak keleten lehet többórás napsütés. A Dunántúlon sokfelé valószínű eső, zápor, máshol csak elvétve alakul ki csapadék. Megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 22 fok között alakul.

Szombaton sok napsütés melegíti a levegőt, kellemes időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. A délnyugati szél mérsékelt lesz. 18, 23 fok között tetőzik a hőmérséklet.

 

 

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Legfrissebb érdekességek, megfigyelések, cikkek

Tippek a hétfői hidegfronthoz
Előrejelzéseink napok óta mutatják, hogy markáns hidegfront érkezik szeptember 22-én, hétfőn. Mivel előtte több napos gyenge melegfronti hatás érvényesül, a szervezetet hirtelen változás éri. Olvassa el cikkünket és készüljön fel Ön is az érkező frontra!
Végre javul az idő
A több mint hat napig a térségünkben veszteglő ciklon kettősfrontja végre feloszlik, a következő pár napban már nem kell jelentős esőzéstől tartani. Ezzel együtt egyre több napsütés melegíti a levegőt.
Kéthavi csapadék is eshet
A következő napokban átmenetileg véget ér a késő nyári, több-kevesebb napsütéssel tarkított idő: szerdától a hétvégéig tartósan borongós, esős idő várható. Az ország nagy részén jelentős, többnyire egy-, de helyenként akár kéthavi csapadékmennyiséget meghaladó eső is eshet a következő 4-5 nap során! A magyarországi folyók többségén ismét árhullám várható.
Az elmúlt 100 évben alig esett ennyi eső júliusban - összefoglaló az idei nyárról
A 2014. évi nyár ugyan igencsak szűkölködött hőmérsékleti szélsőértékekben, de azért idén sem maradtunk kirívó, extrém események nélkül a nyáron – ezek azonban leginkább a csapadékmennyiségekhez voltak köthetőek: az elmúlt 100 év egyik legcsapadékosabb júliusát éltük meg.
Nyugaton esős, őszies, keleten késő nyári idővel kezdődik a tanév
Az ország nyugati és keleti felében eltérő időjárással kezdődik a tanév szeptember 1-jén, hétfőn: míg a Dunántúlon egy lelassult frontrendszer esős, hűvös időt okoz, addig a front előtt, keleten még kellemes, meleg, késő nyári időben indulhatnak iskolába a diákok.
Vihar a Balatonnál
A 2014. augusztus 27-én érkezett kettősfront átvonulása komoly zivatarok kialakulásához vezetett. A Balaton térségében peremfelhőt filmeztünk. A következő napokban már javul az idő.
Nem mindenhol maradt el a felhőszakadás augusztus 20-án
Egy hullámzó frontzónának köszönhetően idén sem volt unalmas augusztus 20-án az időjárás. Többfelé alakultak ki záporok, a déli, délkeleti és keleti megyékben zivtarok. Az előrejelzések szerint a fővárosra várt felhőszakadásnak is volt némi esélye, ez azonban elmaradt.
Igazi kirándulóidő
A hét utolsó napján és a következő hét elején is nagyon kellemes, túlnyomóan napos, igazi kirándulóidő várható országszerte. Csapadék is csak néhol és csak futó záporok formájában fordulhat elő. Nemzeti ünnepünkön viszont várhatóan visszatér a változékonyabb, csapadékosabb idő.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

…ha nem akar tovább szenvedni

az időjárástól…

kattintson

Nincs elérhetõ szöveges szavazás!

Arteriográfos vizsgálat

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat