2014. november 1., Marianna

Szöveges előrejelzés

Ködös, ködfelhős idő, némi napsütéssel


ICI Interaktív Zrt. - 2014. november 1., szombat, 07:17

A hétvégén folytatódik a csendes, őszi időjárás. Többfelé marad a borongós, párás, ködös idő, helyenként azonban több-kevesebb időre kisüt a nap. Számottevő csapadék továbbra sem várható, néhol szitálás alakulhat ki.

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.

Részletes előrejelzés

Ma délelőtt a köd helyenként tartósan megmarad, illetve ködfelhős égre számíthatunk, helyenként süthet ki a nap. Csapadék nem alakul ki, legfeljebb ködszitálás lehet. Délután sokfelé párás, borongós, ködfelhős lesz az idő, helyenként számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakra. Csapadék továbbra sem várható, néhol szitálás lehet. A gyenge-mérsékelt legmozgás mellett a legmelegebb órákban 6, 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Vasárnap sokfelé tartósan párás, ködös, borongós időre lehet számítani, helyenként pár órára kisüt a nap. Csapadék nem várható, néhol ködszitálás lehet. A szél mérsékelt lesz. Kora délután 6, 11 fok várható.

Hétfőn keleten, északkeleten párás, ködös, borongós idő várható, néhol ködszitálással. Nyugaton megszünik a reggeli köd és változóan felhős ég várható, több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem alakul ki. Élénk lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 13 fok között alakul.

Kedden északon, északkeleten sokfelé borongós, párás, ködös marad az idő. Másutt kevesebb felhőre, több órás napsütésre lehet számítani. Csapadék nem várható. Megerősödik a déli szél. 8, 16 fokra számíthatunk.

Szerdán a sok napsütés mellett nyugaton időnként megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem alakul ki. Kellemes, az átlagosnál több fokkal melegebb idő várható. Élénk lesz a délkeleti szél. 11, 18 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Helyenként kisebb eső, zápor kialakulhat. Az ilyenkor megszokottnál több fokkal melegebb idő várható. A délkeleti szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 19 fok között alakul.

Kovács Henrik fotója

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.
Legfrissebb érdekességek, megfigyelések, cikkek

Figyelem! Egy órával hosszabb a nap
Ahogyan azt már évtizedek alatt megszokhattuk, október utolsó vasárnapjára virradó hajnalban hazánkban is kezdetét veszi a téli időszámítás. Emiatt az elkövetkező napokban átmenetileg felborulhat a bioritmusunk.
Özönvíz sújtotta Zala megyét
A kedd este érkezett markáns hidegfront nem fukarkodott a csapadékkal: a Dunántúl egyes részeire pár óra alatt két teljes havi eső zúdult le!
Sarkvidéki hideg és szélvihar érkezik szerda reggelre
Markáns változás előtt áll időjárásunk, a következő napokban végérvényesen beköszönt az "igazi" ősz, véget érnek az enyhe, késő nyárias napok. Keddre és szerdára virradóra is hidegfront érkezik térségünkbe, utóbbi mögött ráadásul sarkvidéki eredetű, jóval hidegebb légtömeg érkezik, az utána napokig erős, a Dunántúlon viharossá fokozódó szél miatt pedig extrém alacsony lesz a hőérzet. Hétvégére pedig talaj menti fagyok jöhetnek, sőt, néhol 2 méteren is kevéssel 0°C alá süllyedhet hajnalra a hőmérséklet. A hidegfrontok természetesen szervezetünket is rendkívül megterhelik, cikkünkben azt is elmondjuk, hogyan készülhet fel erre.
Enyhülő időben romlik a figyelem
Október második hetében lassú enyhülés veszi kezdetét térségünkben. Növekszik a napi hőingás mértéke, a melegfront jellegű időben pedig sokak körében csökken a figyelem, romlik a koncentrálóképesség. Humánmeteorológia.
Talajmenti faggyal kezdődik a csillagászati ősz
2014. szeptember 23-án, hajnalban beköszöntött a csillagászati ősz. Ezzel együtt időjárásunk is egyértelműen ősziesre fordult, hiszen a szeles 23-át követően a 24-re virradó éjszaka többfelé számíthatunk talajmenti fagyra. Cikkünkben humánmeteorológiai tanácsokat is olvashat!
Tippek a hétfői hidegfronthoz
Előrejelzéseink napok óta mutatják, hogy markáns hidegfront érkezik szeptember 22-én, hétfőn. Mivel előtte több napos gyenge melegfronti hatás érvényesül, a szervezetet hirtelen változás éri. Olvassa el cikkünket és készüljön fel Ön is az érkező frontra!
Végre javul az idő
A több mint hat napig a térségünkben veszteglő ciklon kettősfrontja végre feloszlik, a következő pár napban már nem kell jelentős esőzéstől tartani. Ezzel együtt egyre több napsütés melegíti a levegőt.
Kéthavi csapadék is eshet
A következő napokban átmenetileg véget ér a késő nyári, több-kevesebb napsütéssel tarkított idő: szerdától a hétvégéig tartósan borongós, esős idő várható. Az ország nagy részén jelentős, többnyire egy-, de helyenként akár kéthavi csapadékmennyiséget meghaladó eső is eshet a következő 4-5 nap során! A magyarországi folyók többségén ismét árhullám várható.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

…ha nem akar tovább szenvedni

az időjárástól…

kattintson

MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Arteriográfos vizsgálat

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat