Viharciklon fejlődik az Atlanti-óceánon

Az Atlanti-óceán felett, a Brit-szigetektől délnyugatra egy markáns ciklon örvénylik, amely az előrejelzések szerint a következő 24-48 órában tovább erősödik.

Egy markáns alacsony nyomású légköri képződmény örvénylik az Atlanti-óceán felett, a Brit-szigetektől a délnyugatra. A ciklonban az előrejelzések szerint csütörtök estére 960 hPa-ra csökken a nyomás, a ciklon területén kiadós csapadék várható és környezetében orkán erejű széllökések is előfordulhatnak.

A viharciklon szerencsére Európa partjaitól viszonylag távol helyezkedik el, de csütörtökön és pénteken, Írország és a Brit-szigetek térségében hatására többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik a délies szél, akár 100 kilométer/óra feletti széllökéseket is mérhetnek.

A ciklonhoz kapcsolódó frontrendszer az Ibériai-félsziget térségében rontja el az időt. Portugáliában és Spanyolországban is sokfelé erősen felhős lesz az ég és heves záporokra, zivatarokra kell készülni a hétvégén. A csapadékos időben a térségben a levegő is lehűl, általában 20, 25 fok körüli maximum várhatók.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Reggel hűvös van, majd kisüt a nap, gyors felmelegszik a levegő és délutánra már kellemes a hőmérséklet – gyakran ez a forgatókönyv.