Szupertájfun lett a Megi

Még múlt hét szerdán alakult ki a Csendes-óceán térségében a Megi trópusi ciklon. A hét végére V. kategóriájú Tájfunná erősödött.

A Megi trópusi ciklon hétfőn az esti órákban éri el a Fülöp-szigetek északi részét. A trópusi ciklonok osztályozására használt Saffir-Simpson skála szerinti legerősebb kategóriájú tájfunná erősödő Megiben, a vasárnap délutáni órákban mért átlagos szélsebesség elérte a 287 kilométer/órát, a széllökések pedig meghaladták a 350 kilométer/órát.

Hétfőn reggelre egy kicsit gyengült a ciklon, de a széllökések még mindig 320 kilométer/óra fölött alakulnak.

A Megi az idei év legerősebb tájfunja, ami a Fülöp-szigeteket eléri. A térségben a tájfun elvonultáig teljesen megbénul az élet. Az erős szél hatalmas hullámokat korbácsol, szinte lehetetlen lesz a közlekedés. Az iskolák és a hivatalok ki sem nyitottak ma. A nagyobb hajók és a kisebb halászhajók sem futottak ki a mai napon, és számos repülőjáratot is töröltek.

A Fülöp-szigeteket elhagyva a tájfun Kína délnyugati tartományában és Vietnamban is óriási esőzéseket okoz majd.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Reggel hűvös van, majd kisüt a nap, gyors felmelegszik a levegő és délutánra már kellemes a hőmérséklet – gyakran ez a forgatókönyv.