Szombaton hó borítja be az országot

Hétvégére megérkezik a tél a Kárpát-medencébe. Péntek estétől kezdve nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és az esti óráktól kezdve havas esőre, havazásra számíthatunk.

Egy mediterrán ciklon áramlási rendszerébe kerül a Kárpát-medence a pénteki nap folyamán, és az esti órákban már a csapadéksávja is eléri hazánkat. Az északi és nyugati megyékben akár 10 centiméter hó is hullhat, míg a déli és délkeleti megyékben előreláthatólag eső várható.

Szombat délután fokozatosan megszűnik a csapadék, felszakadozik a felhőzet. Vasárnap hajnalban a kissé felhős égbolt miatt erős fagy várható, általában -8, -3 fokig csökken a hőmérséklet, de az északi megyékben akár -10 fokot is mérhetünk.

Vasárnap az átmeneti csapadékszünet után az esti órákban egy újabb ciklon éri el a térséget, melynek hatására többfelé számíthatunk először havazásra, később havas esőre, esőre.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.