Száraz, őszi hétvége - lehet kirándulni menni

Hétvégén túlnyomóan száraz, napos, bár hűvös őszi idő lesz. Túrázáshoz, kiránduláshoz ideális lesz az idő.

Szombaton változóan felhős lesz az ég az ország felett, hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számítani lehet, csapadék legfeljebb csak elvétve alakulhat ki. Mérsékelt lesz a légmozgás, a hőmérséklet csúcsértéke általában 15 fok körül alakul. Az északi, északnyugati megyékben lehet ennél néhány fokkal hűvösebb, míg a déli, délkeleti tájakon kevéssel 15 fok fölé melegszik a levegő.

Bátran tervezhetünk szabadtéri programokat, túrázáshoz, kiránduláshoz és sportoláshoz is ideális lesz az idő. A megfázás elkerülése érdekében fontos a réteges öltözködés. A kora reggeli órákban nagyon hideg lesz még, helyenként 5 foknál is alacsonyabb lesz a hőmérséklet, így elkel a pulóver és az őszi kabát is. Napközben kicsit lengébben öltözhetünk, a napsütés hatására kicsit melegebbnek érezhetjük a levegőt, mozgás közben pedig gyorsan kimelegedhetünk.

Vasárnap is folytatódik az őszies időjárás, valamelyest emelkedik a nappali hőmérséklet is. Reggel néhol ködös lesz a reggel, makd a ködfoltok feloszlását követően a középső és keleti megyékben többórás, szinte zavartalan napsütés várható. A nyugati megyékben is sok lesz a napsütés, de ott többször jelennek meg felhők az égen. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 19 fok körül alakul.

Érdemes kihasználni a napsütéses időszakokat, sok időt töltve a szabadban, a friss levegőn. A jelenlegi számítások szerint a jövő hét közepén ismét csapadékos napok jönnek.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.