Péntektől frontmentes napok következnek − humánmeteorológia

Csütörtöktől alábbhagy a csapadék, azonban még gyenge hidegfront érezteti hatását. Péntektől egész hétvégén nem várható fronthatás, sok napsütés garantálja a jó kedélyállapotot.

Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás várható. Erősödhetnek a görcsös fájdalmak, továbbá egyeseknél enyhe fejfájás valószínű. Alábbhagy a csapadékhajlam, ezért az eddig erősödő ízületi fájdalmak visszaesnek. A változóan felhős időben általában a napos időszakok dominálnak, így újra javul majd a közérzet.

A szálló por koncentrációja és a légszennyezettség szintje országszerte alacsony, és alig fog változni a következő napokban. Az üröm, a parlagfű és a csalánfélék pollenkoncentrációja a csapadéknak köszönhetően csökken.

Pénteken fronthatás nem várható. A csapadékos napok miatt többfelé lesz párás a levegő. Száraz, napos időre van kilátás, tovább javul a közérzet. Az őszi időnek megfelelő öltözetben, a délutáni órákban érdemes kimenni a szabadba kirándulni, sportolni. Az alacsony légszennyezettségnek köszönhetően egy városi, akár belvárosi séta is ajánlott.

Szombaton a reggeli órákban sokfelé alakulnak ki ködföltök, ezért az autósok fokozottan figyeljnek az utakon, csökkentsék a sebességet és növeljék a követési távolságot. Továbbra is több órás napsütés garantálja a jó kedélyállapotot.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.