Maradnak a fagyok − humánmeteorológia

Kedden már gyengül a hidegfronti hatás, azonban többfelé alakul majd fagypont körül a hőmérséklet. Szerdán frontmentes napra van kilátás, azonban csütörtökön mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek panaszai erősödhetnek.

Kedden gyengül a hidegfronti hatás, a rövid napos időszakok mellett még szórványosan alakulhat ki hózápor. Marad az erős szél és a fagypont alatti hőmérséklet. A görcsös panaszok és a fejfájás még fennállhat. Az erős légmozgás kellemetlenné teszi a szabadban tartózkodást, és növekszik a megfázásveszély. Meleg, réteges öltözet ajánlott. Fokozzuk a C-vitamin bevitelt, például igyunk egy csésze csipkebogyó teát.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és a következő napokban alig fog változni.

Szerdán nem várható fronthatás, a szél is mérséklődik. Hószállingózásra néhol még lehet számítani, azonban érdemes kimenni a szabadba és tenni legalább egy kis sétát. A frontérzékenyek tünetei csökkennek, azonban ezen a napon is borult marad az ég. A fényhiány sokak hangulatára lehet negatív hatással, ez azonban orvosolható családi, baráti programokkal.

Csütörtökön kettős fronthatás várható, ezért mind a hideg-, mind a melegfront érzékenyek panaszai erősödhetnek. Számottevő csapadék nem várható, sőt már oszágszerte pár órás napsütésre van kilátás. Tovább mérséklődik a szél, ezért nő a hőérzet.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
frontérzékenység és időjárás
Frontérzékenységtől szenved az emberek több, mint 70%-a, 30%, aki időjárásbeteg.