A hétvégén sok osztrák sípálya kinyit

Ausztriába végre megérkezett az igazi a tél. A héten sok helyen várható havazás, és a hétvégén számos sípálya is kinyit.

A héten nemcsak hazánkba, hanem a szomszédos Ausztriába is megérkezik a tél. Az Alpok térségében sokfelé szinte az egész héten várható kisebb-nagyobb havazás.

A héten elsők között, november 24-én, szerdán nyit ki az Obertauern sícentrum. A térségben az előrejelzések szerint még szerdán is várható a havazás, így a jelenleg átlagosan 25-50 centiméteres hótakaró a nyitásig tovább gyarapodik. Az időjárás a hóágyúzáshoz is kedvez, éjszakánként -10 fokig hűl a levegő, míg napközben -5,-6 fokot várnak a hegyekben.

Pénteken, november 26-án kinyitja kapuit az Arlberg sírégió egyik legszebb síterepe St. Anton. A hó vastagsága a legfrissebb mérések szerint a hegyen 45 centiméter, a völgyben 20 centiméter. Az előrejelzések szerint a térségben a hét végéig még minden nap lehet kisebb-nagyobb havazásra számítani.

Arlberg kedden

Szombaton, november 27-én, nyitja meg kapuit az Innsbruck közelében található Axamer Lizum síközpont. A snowboardosok paradicsoma ez a síközpont, ahol egész héten a hét végi nyitásra készülnek. A 2340 méter magas hegyen a héten többször várható kisebb hóesés, a hőmérséklet az éjszakai órákban kevéssel -10 fok alatt alakul, és napközben is meglehetősen hideg, -7, -8 fokos csúcshőmérsékletek várhatók.

Axamer Lizum november 23-án

A fent említett pályák mellett további síközpontok is kinyitnak a hétvégén. A legtöbb síközpont saját honlapján teszi közzé a nyitás időpontját, így aki síelni szeretne, nézze meg a kiválasztott úti cél honlapján, hogy mikor nyitnak a pályák. Rengeteg helyen akciós ajánlatokkal várják a téli sportok szerelmeseit a nyitás alkalmából.

A jövő hét végén nyitó pályák között van a Tirolban található Serfaus - Fiss - Ladis síközpont. Jelenleg a hegyen 40 centiméter, a völgyben 15 centiméteres a hótakaró, amely a december 3-ai nyitásig még nagy valószínűséggel gyarapodni fog. A síközpont az idén a korán kelőket különleges ajánlattal várja. December 15-től szerdánként, másfél órával a szokásos nyitás előtt, 7:30-től várja a korán ébredőket. A 25 legkorábban ébredő, másfél órával a hivatalos pálya nyitás előtt birtokba veheti a pályákat, így az övéké lehet az első a nyom a frissen kezelt pályákon.

December 4-én nyit a tiroli Ziller völgy egyik legnagyobb összefüggő sípályarendszere a Zillertal Arena.

Zillertal Aréna

Szintén ezen a napon nyit Karintia legnagyobb síterülete a Nassfeld-Hermagor is, ahol a november 23-ai mérések szerint a hegyen már 50 centiméteres, a völgyben 20 centiméteres a hótakaró.

Nassfeld november 23-án

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Reggel hűvös van, majd kisüt a nap, gyors felmelegszik a levegő és délutánra már kellemes a hőmérséklet – gyakran ez a forgatókönyv.