Frontmentes, napos, de hideg idő javítja a hangulatunkat− humánmeteorológia

Továbbra sem várható markáns fronthatás, a csapadékot és borús időt okozó időjárási képződmények messze elkerülik hazánkat. A Kárpát-medence felett kiépült magas nyomású anticiklonban napos, száraz, hideg idő lesz.

Hétfőn a reggeli órákban ködfoltokra lehet számítani, azonban a nap folyamán marad a derült, hűvös, őszi idő. Ebben az időjárási helyzetben könnyű megfázni, ezért mindenki figyeljen oda a réteges öltözködésre. Csapadékra továbbra sem kell számítani. Az egyre hűvösödő időben egyre szárazabbá válik a bőrünk, ajánlott a bőrtípusunknak megfelelő hidratáló krémet használni. Reggel továbbra is csípős hideg idő lesz, elkel a kabát, azonban napközben már akár egy melegebb pulóver is elegendő lehet.

A szálló por koncentrációja alacsony, azonban a légszennyezettség szintje a Dunántúlon eléri a közepes szintet, és a következő napokban várhatóan nőni fog. A légköri pollenkoncentráció az ország nagy részén alacsony, és kissé növekedni fog a következő napokban.

Kedden sem várható változás az időjárásban, a további napokban is hasonló kellemes őszi idő várható. Fogyasszunk a nap folyamán többször is meleg teákat, magas C-vitamin- és vastartalmú ételeket, hogy elkerüljük a megfázást.

Szerdán továbbra sem várható fronthatás, azonban a tiszta éjszakai égbolt és a gyenge légmozgás miatt igen hideg hajnalra ébredhetünk, sokfelé lesz talajmenti fagy, és reggelre ködfoltok, párásság alakulhat ki. Az utakon közlekedjünk fokozott figyelemmel.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.