2018. május 24., Eszter
warning: Creating default object from empty value in /var/www/idojaras_v2/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
» Címketár

aszály

Nincs csapadék Medárd napján! Jön a 40 napos aszály?

"Ha Medárd napján esik, akkor 40 napig esik" – mondja a népi megfigyelés. Az idén június 8-án csapadékmentes idő uralkodik hazánkban. Ezek szerint nem is lesz eső a következő 40 napban? A cikkből megtudhatjátok!


40 napos aszályt vagy özönvizet hoz Medárd?

"Ha Medárd napján esik, akkor 40 napig esik" – mondja a népi megfigyelés. Az idén június 8-án volt, ahol felhőszakadással jött a zivatar, de az ország nagyobbik részén egy csepp eső sem esett – ez vajon mit jelent?


Még nem látszik az aszály vége

A nyár folyamán egyes körzetekben ugyan bőségesen hullott csapadék, a Kárpát-medence nagyobb részén azonban a tavasz óta tart a szárazság.


Egyelőre nem kell félteni a Balatont

Jó időzítéssel érkezik bőséges eső a Balaton vízgyűjtő területére. A következő egy hétben emelkedik a vízszint, és egyre biztatóbb állapotban várja a tó a nyári szezont.


Aszály sújtja Texast is

Nemcsak Magyarországon, hanem Földünk több pontján, így Texasban is vízhiánytól szenved a mezőgazdaság.


Nem látszik a szárazság vége

Szinte már nem is emlékszünk arra, hogy mikor hullott említést érdemlő csapadék térségünkben. A helyzet sajnos nem javul a következő napokban sem.


Emberi hatások okozzák az egyre gyakoribb mediterrán aszályokat

Egy frissen megjelent tanulmány szerint az ember tehető felelőssé az egyre súlyosabb dél-európai szárazságokért.


Októberig 10 hurrikán is kifejlődhet az Atlanti-óceánon

Az Atlanti-medencében augusztusban felgyorsul a ciklonfejlődés, és a NOAA legfrissebb előrejelzései szerint a szezon végéig akár 10 hurrikán is kialakulhat.


Trópusi vihar tart Texas felé

Texas súlyos aszályokkal küzd az utóbbi időben, most a Mexikói-öblöt átszelve egy trópusi vihar hozhat csapadékot a térségbe. Viharos szélre és áradásokra is készülnek.


Súlyos aszály sújtja Afrika szarvát

Az ENSZ szerint az Afrika szarvaként emlegetett területen több mint 10 millió ember lehet érintett az elmúlt hat évtized legsúlyosabb aszályában.


MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat