2018. június 18., Levente
warning: Creating default object from empty value in /var/www/idojaras_v2/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
» Címketár

Afrika

Esők enyhítik végre a szomáliai szárazságot

Hosszan tartó szárazságnak vetett véget Szomáliában a hónapok óta várt eső.


Klímaváltozás – Mely országok a leginkább érintettek?

Egy tanulmány látott napvilágot a napokban, mely rámutat, hogy mely államokat fenyegeti leginkább a globális felmelegedés hatása.


A reggeli fagy után kánikula Dél-Afrikában

A Dél-afrikai Köztársaság északi, szavannás vidékén érdekesen változékony a tél. A száraz hónapban hajnalonként mindig nagyon hideg van, napközben viszont tud őszi idő és kánikula is lenni.


Súlyos aszály sújtja Afrika szarvát

Az ENSZ szerint az Afrika szarvaként emlegetett területen több mint 10 millió ember lehet érintett az elmúlt hat évtized legsúlyosabb aszályában.


Afrikában is vulkáni hamu okoz fennakadást

Izland és Chile után Kelet-Afrikában is vulkáni tevékenység okoz fennakadásokat a légiközlekedésben.


A Szaharáig eljutott a mediterrán eső

Marokkóban szerdán többfelé volt felhőszakadás. Az esőzés tovább vonul Algériába, a Szahara egyes vidékét is megöntözi. Ugyanez a sekély mediterrán ciklon okozott viharokat Ibériában.


110 fok volt a földi hőmérséklet-különbség

Szerdán a legmelegebbet Afrikában mérték 46 fok feletti perzselő hőséggel, miközben az Antarktiszon -65 fok alatt marad a csúcsérték. Kontinensünkön kevéssel 30 fok fölött alakult a maximum.


Homokviharok a nagyvilágban

Az elmúlt egy-két hétben világszerte több helyen is kialakultak homokviharok, a NASA műholdjai pedig megörökítették őket.


Egyre melegebb a Tanganyika-tó

A világ egyik legnagyobb édesvízi tavának felszíne olyan meleg, mint az elmúlt 1500 évben még soha. A víz hőmérsékletének emelkedése veszélyezteti az élővilágot és vele milliók táplálékforrását is.


Még a tevék is szomjaznak

A klímaváltozás azokat az embereket sújtja a legjobban, akik a legkevésbé járulnak hozzá. Afrikában és Indiában milliók szenvednek az egyre gyakrabban jelentkező aszályoktól.


MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat