2018. február 23., Alfréd

Címlap

Szöveges előrejelzés

Brutális hidegbetörés jön, legalább 5 napig fog tartani!


ICI Interaktív Zrt. - 2018. február 23., péntek, 16:10

Szombaton még nem várható nagy változás a hőmérsékletben, vasárnap reggel azonban már -10 fok alá is hűlhet a levegő! És ez még csak a kezdet: hétfőtől napközben is -5, -10 fok lesz sokfelé, ráadásul havazásra, hófúvásra is készülni kell!

Részletes előrejelzés

 

Este és éjszaka tovább szakadozik, csökken a felhőzet, helyenként kiderül az ég. Fokozatosan megszűnik a havazás. Az észeki, északkeleti szél főként a keleti tájakon lesz élénk, erős. A legalacsonyabb hőmérséklet -2, -10 fok között alakul. 

Szombaton délelőtt általában gyengén felhős, derült lesz az ég, délen lehetnek felhősebb körzetek. Csapadék nem várható.  Délután a többórás napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet, de legfeljebb csak egy-egy futó hózápor fordulhat elő néhol. Többfelé megélénkül, keleten, északkeleten megerősödik az északkeleti szél, délután -3, +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Vasárnap délelőtt északon, északkeleten alig zavarja felhő a napsütést, délen azonban változóan felhős lesz az ég. Csapadék nem várható.  Délután továbbra is délen lesz több a felhő, errefelé változékony idő lesz jellemző, északon azonban sok napsütésre van kilátás. Csapadék nem lesz. Erős lesz az északkeleti szél. -7, -2 fokra számíthatunk.

Hétfőn délelőtt dél felől egyre többfelé beborul az ég. Északon csapadék nem várható, délen azonban szórványosan számíthatunk hószállingózásra, havazásra.  Délután erősen felhős, borult lesz az ég. Délen többfelé várható havazás, hószállingózás, északon számottevő csapadék nem várható. Az északkeleti szél erős lesz. -10, -2 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden erősen felhős, borult lesz az ég és többfelé alakulhat ki havazás, hófúvásra is számítani kell. Erős lesz az északi szél. A hőmérséklet csúcsértéke -7, -2 fok között alakul.

Szerdán nyugat felől csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap. Eleinte keleten még lehet havazás, hózápor, délután viszont már nem várható csapadék. Az északnyugati szél erős lesz. -8, -3 fokra melegszik a levegő.

Csütörtökön ismét erősen megnövekszik a felhőzet, egyre többfelé lehet hó, majd havas eső, ónos eső. Élénk lesz a délkeleti szél. -4, 1 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Pénteken erősen felhős, borult lesz az ég. Sokfelé várható csapadék: kezdetben havas eső, majd egyre többfelé ónos eső, eső várható. A délkeleti szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 5 fok között alakul.

Szombaton szakadozik, csökken a felhőzet, helyenként futó zápor kialakulhat. Élénk délkeleti szél mellett 5, 10 fokot mérhetünk délután.

Vasárnap többször megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is előfordulnak. Számottevő csapadék nem várható. Élénk lesz a délkeleti szél, 5, 10 fok valószínű. 

 

Különleges, időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az idojaras@icicom.hu címre! A legjobbakat cikkeinkben, galériáinkban mutatjuk be.